Finlanda va menține frontierele închise pentru călătorii din UE până la sfârșitul verii

0 447

Frontierele finlandeze nu se vor deschide în luna iunie pentru călătorii din țările membre UE și din spațiul Schengen, așa cum era planificat anterior, deoarece țara estimează că situația epidemiologică din Uniunea Europeană nu s-a îmbunătățit, așa cum era de așteptat.Anterior, Finlanda stabilise luna mai ca termen limită pentru restabilirea călătoriilor de afaceri în Uniunea Europeană, în timp ce luna iunie era stabilită pentru deschiderea frontierelor pentru călătorii din spațiul Schengen. Cu toate acestea, strategia nu poate fi pusă în aplicare, deoarece doar câteva țări au înregistrat rate de infecție COVID-19 mai mici de 200 pentru 100.000 de rezidenți în ultimele două săptămâni.

Secretarul Ministerului de Interne, Kirsi Pimiä, a confirmat că obiectivele strategiei de renunțare la restricțiile de călătorii sunt încă în discuție, dar ea a refuzat să comenteze dacă frontierele se vor deschide în iunie. „Încă nu avem informații detaliate despre modul în care restricțiile se vor schimba începând de săptămâna viitoare. Totul este încă în aer”, a menționat secretarul Pimiä.

Finlanda va menține frontierele închise pentru călătorii din UE până la sfârșitul verii.

Deoarece restricțiile actuale vor expira într-o săptămână, Finlanda intenționează să aplice în continuare normele sale restrictive de călătorie pentru toate țările din spațiul Schengen, cu excepția Islandei. Decizia Finlandei cu privire la controalele la frontieră va depinde nu numai de situația epidemiologică din alte țări, ci și de ritmul de vaccinare și de măsurile de sănătate puse în aplicare pentru a înlocui efectiv controalele la frontieră.

Pe de altă parte, Ministerul finlandez al Afacerilor Sociale și al Sănătății a întocmit o propunere conform căreia pasagerii care sosesc în Finlanda trebuie să prezinte o dovadă negativă a unui test PCR, test efectuat înainte de plecarea din țara de rezidență.

Potrivit lui Pimiä, următorul pas pentru eliminarea restricțiilor va fi să permită călătoriile transfrontaliere cu Norvegia și Suedia. Călătoria prin granița finlandezo-norvegiană poate fi permisă până la sfârșitul lunii. În schimb, comunitățile care locuiesc la granița finlandezo-suedeză vor trebui să aștepte mai mult, deoarece situația epidemiologică din Suedia este mai gravă.

Având în vedere rata scăzută de infecție, Finlanda și-a ridicat restricțiile doar pentru Islanda, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore, Rwanda și Thailanda.

Anterior, Finlanda a decis să extindă restricția de intrare pe teritoriul țării pentru toți călătorii până pe 25 mai, din cauza mai multor tulpini ai virusului COVID-19 și să prevină transmiterea virusului în interiorul granițelor. Frontierele rămân închise pentru toate țările din spațiul Schengen, cum ar fi Țările de Jos, Belgia, Spania, Italia, Austria, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Polonia, Franța, Suedia, Germania, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Danemarca, Republica Cehă, Ungaria și Estonia.

În martie, Finlanda a ignorat solicitarea Comisiei Europene de a atenua restricțiile, spunând că măsurile existente sunt puse în aplicare într-o încercare de a deține și preveni răspândirea Coronavirusului și a noilor sale mutații în țară. Pe baza cifrelor Worldometer, Finlanda a înregistrat 95.054 de cazuri COVID-19 în total, 929 de decese, 46.000 de cetățeni s-au recuperat și – în prezent – numără 43.469 de persoane care încă sunt infectate cu coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.