fbpx Condor va continua să zboare / Guvernul german va împrumuta Condor cu 380 de milioane de EURO

Condor va continua să zboare / Guvernul german va împrumuta Condor cu 380 de milioane de EURO

0 956
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Luna septembrie a venit cu o veste cutremurătoare pentru industria turismului din Marea Britanie. Thomas Cook UK a falimentat pe 23 septembrie 2019.

După 178 de ani de activități neîntrerupte în turism, Thomas Cook UK și-a încetat activitatea. Acum situația trebuie clarificată cu privire la ce se va întâmpla cu toate subsidiarele și firmele din Thomas Cook Group.

În prima fază, și-au încetat activitățile toate firmele Thomas Cook Group din Marea Britanie. Asta înseamnă că au fost afectate rețeaua de agenții de turism Thomas Cook, Thomas Cook Airlines UK, Airtours.

Așa cum am menționat și în alte articole, falimentul Thomas Cook a afectat peste 600 000 de turiști. Cei mai mulți sunt din Marea Britanie. Nu mai puțin de 150 000, care vor fi repatriați prin Operațiunea Matterhorn.

Condor va continua să zboare

Însă ce se va întâmpla cu celelalte subsidiare Thomas Cook din alte țări? E greu de spus acum. Dar Condor și Thomas Cook Airlines Scandinavia, două companii aeriene din Thomas Cook Group, vor continua să zboare.

Condor este o companie aeriană specializată în zboruri chartere. Este din Germania și are baze la Frankfurt, Munchen, Hamburg, Hanovra, Dusseldorf. Deține o flotă formată din 42 de avioane și zboare spre 90 de destinații de vacanță din Europa, Asia, America de Nord, America Centrală și America de Sud.

Preventiv, Condor a solicitat sprijin financiar de la statul german. Conform unui comunicat de presă emis de Condor, guvernul german a aprobat un împrumut în valoare de 380 de milioane de EURO pe o durată de 6 luni. Banii sunt necesari pentru a ajuta Condor să treacă de sezonul rece. Însă momentan banii nu pot fi transferați până când Comisia Europeană de la Bruxelles nu-și dă acordul (și nu se știe când va veni acest acord).

Condor va solicita protecție față de Thomas Cook Group

Cert este că, momentan, avioanele Condor continuă să zboare conform orarului. Cei ce doresc să cumpere bilete de avion o pot face direct de pe site-ul companiei sau de la ghișeele Condor din aeroporturile nemțești. Recomandăm să cumpărați și o asigurare pentru cazul în care Condor și-ar înceta operațiunile.

Iar pe viitor, Condor Flugdienst GmbH intenționează să depună o cerere pentru deschiderea unui proces de protecție împotriva Thomas Cook Group. Cu alte cuvinte, Condor dorește să iasă din Thomas Cook Group și să devină o companie aeriană independentă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.