Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată de Romania (23 decembrie 2021)

0 3.535

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 116 prin care se actualizează lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:


Lista va intra în vigoare începând cu 26 decembrie 2021! În acest context, avem parte de câteva schimbări foarte importante. Rusia, Serbia, Ucraina, Canada vor intra pe lista galbenă. Republica Moldova intră pe lista verde. În zona roșie rămân: Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Grecia, Bulgaria, Italia, Spania!

Pentru cei ce vin din zona roșie, toți călătorii vor trebui să respecte noile reguli de intrare în România. Asta înseamnă că cei vaccinați / trecuți prin boală vor evita carantina dacă prezintă un certificat digital COVID-19 UE obținut în baza vaccinului / infectării. Persoanele nevaccinate vor face carantină, însă perioada poate fi scurtată de la 14 la 10 zile daca se prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 48 de ore la îmbarcare sau la intrarea în România.

Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la măsura carantinării și obligativitatea prezentării unui test RT-PCR, indiferent de zona din care călătoresc! Certificatul digital COVID-19 UE va fi singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei.

ATENTIE!!! Din 20 decembrie, toata lumea va trebui să completeze formularul digital de intrare în România!

Leave A Reply

Your email address will not be published.