Certificatul digital COVID-19 UE va fi singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei, din 13 august

6 4.428

Ministerul Afacerilor Interne a informat că, din 13 august, certificatul digital COVID-19 va fi singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei.


Astfel, din 13 august, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/. Dacă v-ați testat sau vaccinat în alte țări europene, trebuie să descărcați certificatul digital COVID UE de pe platforma țării respective.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.

blank
Certificatul digital COVID – singurul document doveditor de vaccin / teste/ vindecare după boală

De menționat faptul că certificatul digital Covid-19 UE poate fi prezentat în format digital sau tipărit pe hârtie. Important să existe acel cod QR. Se obține GRATUIT de pe site-ul menționat mai sus. Poate fi emis în limba națională și engleză.

Ce este certificatul digital COVID UE

Cu alte cuvinte, nu puteti sa mai treceti cu alte hartii sau certificate de testare / vaccinare eliberate pana acum de centrele de testare si vaccinare. Automat, dupa ce v-ati vaccinat / testat (PCR sau antigen – în funcție de țara de destinație) / vindecat de covid, descarcati certificatul digital COVID de pe site-ul oficial.

Eu am descărcat certificatul Digital COVID UE în doar 3 minute. Pentru că sunt vaccinat, am ales certificatul pentru vaccin! Ceea ce vă recomandăm și vouă! Pasagerii cu certificatului digital european COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni!

6 Comentarii
 1. Cami says

  Buna! Stii cumva in Grecia de unde se poate descarca (ne trebuie pt un copil, 11 ani, dupa concediu)?

   1. Cami says

    Multumesc!
    Am gasit si linkul pt Grecia: https://eudcc.gov.gr/start/
    Il poti adauga in lista, daca vrei, ca vad ca nu este.

 2. Alina says

  Nu prea inteleg.. eu nevaccinata vreau sa calatoresc cu masina din germania in romania pe data de 20 august. Dupa lista aceea din 12 august germania este pe verde deci nu mi ar mai trebui test nu? Insa din articol se intelege ca trebuie test pcr Si acel cod rq.Va rog sa ma lamuriti
  . Multumesc

  1. Sorin says

   Cititi cu atentie. Nu se schimba nimic cu privire la conditiile de calatorie. Le respectati ca si pana acum, in functie de tara de destinatie. Se schimba doar modul in care faceti dovada vaccinarii / testarii…

Leave A Reply

Your email address will not be published.