Grecia impune noi restricții pe plan intern: masca revine în spațiile închise și deschise!

0 172

Guvernul grec a anunțat joi noi măsuri înainte de Crăciun și Revelion pentru a preveni infecțiile cu noua tulpină Omicron. „Omicron este în țara noastră”, a spus ministrul Sănătății, Thanos Plevris, în timpul unei conferințe speciale de joi.

De vineri dimineață, măștile vor fi obligatorii atât în ​​zonele interioare, cât și în cele exterioare – inclusiv în biserici. Oamenii vor trebui să poarte două măști sanitare sau o mască model KN95 în mijloacele de transport public sau pentru a merge în supermarket. Vezi ghidul despre cum să alegi masca de protecție potrivită pentru tine. Diferențe între măștile FFP1 – FFP2 – FFP3 – KN95!

Toate festivitățile publice planificate de municipalități în zilele următoare sunt anulate pentru a evita supraaglomerarea. Noile măsuri recomandate vor afecta, de asemenea, călătorii care au intrat în Grecia, fiind recomandat să se supună testării obligatorii (rapide sau PCR) în a doua și a patra zi de la sosire.

Plevris a emis, de asemenea, o „recomandare” pentru ca oamenii să se testeze înainte de orice întâlnire cu prietenii și familia. Aceste măsuri, care vor intra în vigoare vineri, 24 decembrie, la ora 6:00 și vor continua până pe 2 ianuarie. „Sunt suficiente pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou în siguranță”.

După 3 ianuarie, guvernul va introduce măsuri mai restrictive care vor afecta divertismentul, evenimentele sportive și activitățile neesențiale. Totuși, ministrul sănătății elen a ținut să precizeze că nu va fi instaurat un nou lockdown.

Leave A Reply

Your email address will not be published.