Copiii sub 12 ani, cei aflați în tranzit sau cei ce stau mai puțin de 3 zile în România sunt scutiți de la măsura carantinei. Vezi excepțiile!

2 1.155

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 6 decembrie 2021 Hotărârea numărul 111 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România valabile în perioada 10.12.2021 ora 00:00 – 08.01.2022 ora 24:00.

Am încerca să explicăm pe înțelesul tuturor ce înseamnă aceste reguli, cum se aplică și ce trebuie făcut pentru a putea evita carantina.

Însă noile reguli vin și cu o serie de excepții, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nu:

  • Copiii cu vârsta egală sau mai mică de 12 ani sunt scutiți de la măsura carantinei, indiferent de țara din care călătoresc spre România.
  • Persoanele nevaccinate, care călătoresc din zona ROȘIE UE sau din terțe țări, nu stau în carantină dacă șederea lor în România e mai mică de 3 zile, cu condiția să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (zona UE) / cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (zona non-UE), la intrarea în țară. În situația în care persoanele nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea direcției de sănătate publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României.
  • persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării.

Pe lângă aceste excepții, puteți vedea și restul listelor în documentul oficial emis de CNSU.

2 Comentarii
  1. […] Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la măsura carantinării și obligativitatea prezentării unui test RT-PCR, indiferent de zona din care călătoresc! Certificatul digital COVID-19 UE va fi singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei, din 13 august. […]

  2. […] Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la măsura carantinării și obligativitatea prezentării unui test RT-PCR, indiferent de zona din care călătoresc! Certificatul digital COVID-19 UE va fi singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.