LATAM Airlines Group aderă la alianţa oneworld

10 665

Pe 7 martie, în cadrul unei reuniuni a consiliului de administraţie oneworld care a avut loc la Hong Kong , LATAM a aderat la oneworld. Gruparea LATAM este formată din companiile aeriene TAM (Brazilia) şi Lan Colombia (Columbia) plus subsidiarele.

LAN Colombia va adera, din Q4 2013, ca afiliat al operatorului LAN Airlines (partener oneworld din 2000). Pentru alianţă, acest lucru înseamnă 18 destinaţii noi în Columbia. Operatorul columbian zboară spre 23 de destinaţii din 3 ţări şi are o flotă formată din 20 de aeronave.

LATAM a aderat în oneworld

TAM Airlines este cel mai mare transportator aerian din Brazilia şi din America de Sud. Operează spre 60 de destinații din 16 țări din America Latină, Statele Unite ale Americii și Europa, cu o flotă formată din 161 de aeronave. În prezent, TAM face parte din Star Alliance, dar va ieşi în 2014 şi se va alătura alianţei globale oneworld. Va aduce un plus de 35 de destinaţii noi.

oneworld se bucură de o creştere semnificativă prin adăugarea unor companii aeriene mari în reţea. În martie 2012, airberlin a aderat cu drepturi depline la alianţă, iar de la 1 februarie 2013 s-a alăturat şi Malaysia Airlines. Urmează SriLankan Airlines în noiembrie 2013, Qatar Airways la începutul lui 2014, US Airways va părăsi Star Alliance şi va intra în oneworld datorită fuziunii cu American Airlines, la care mai adăugăm şi grupul LATAM Airlines.

10 Comentarii
 1. Maestrul RA says

  Incepe sa conteze si Oneworld. Cu Sri, dar mai ales cu Qataria si US Airways devin puternici.

  1. Sorin says

   Creste mult Oneworld! Va echilibra situatia pe piata din SUA, dar si pe piata mondiala…Sunt curios cand si daca Emirates va adera la o alianta…

 2. Sorin says

  Apropo, Virgin Atlantic va intra in SkyTeam…O alta alianta destul de puternica! Star Alliance pierde niste jucatori strategici…US, TAM..

 3. Maestrul RA says

  Poate Emirates , impreuna cu Australianul , o sa incerce sa formeze ei o alianta. Mai este si Abu Dabi ul liber, eu nu cred , ca o sa mearga in Sky.

  1. Sorin says

   Virgin va intra in Sky…Delta a cumparat 49% din Virgin…iar Delta este fondator SkyTeam! https://airlinestravel.ro/virgin-atlantic-in-skyteam.html

 4. Maestrul RA says

  Da , ceva se intampla in Star ! Poate s au saturat de grupul LH.

 5. Sorin says

  Legat de Emirates si Qantas, australianul este in oneworld, iar Emirates nu cred ca va intra intr-o alianta cu Qatar! E putin probabil. Banuiesc ca Qatar s-a grabit sa intre in oneworld, urmarind si alianta Emirates cu Qantas…

 6. Maestrul RA says

  Eu nu am spus ca Emirates , ar vrea in oneworld, eu ma gandesc ca Qantas se retrage din Oneworld, si impreuna pot fonda o noua allegra. Mai sunt libere companii prin America de Sud , Asia, chiar Africa -cu un potential urias-, nu uitam de Etihad ( pana la urma Emirates si Etihad sunt aceasi tara, chiar daca emirate diferite). Ma gandesc ca ar putea fi si asta o posibilitate…

 7. Sorin says

  Da, ar putea! Insa nu cred ca va renunta Qantas la alianta, nu prea curand. Ramane de vazut ce se va intampla. Oricum, mai sunt multe companii fara alianta!

 8. Maestrul RA says

  Legat de ce am spus, ma gandesc si la rus , care are planuri foarte mari de expansiune, si nu mai are loc pe piata Germana, si Astriaca de LH si de OS, ma mai gandesc ca nici indianul nu se simte prea bine in Star, si cum ai spus si tu, mai sunt si altele. Poate chiar si la Tarom…..este o posibilitate si este urmarit in continuare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.