blankblank

AirBerlin a aderat oficial la alianţa Oneworld (video)

3 756

Iată ca ziua cea mare a sosit şi pentru AirBerlin. A doua compania aeriană germană şi a şasea din Europa a aderat la alianţa aeriană OneWorld. Compania FlyNiki, parte a grupului airberlin, a aderat la Oneworld ca membru afiliat.

Ceremonia a avut loc pe Berlin Brandenburg Airport, fiind şi primul eveniment media desfăşurat pe acest aeroport. Acesta va servi ca bază pentru AirBerlin din 3 iunie 2012.

Airbus A330-200 – în livery-ul alianţei Oneworld

Cei prezenţi la eveniment au putut admira, în faţa noului terminal, prima aeronavă AirBerlin în livery-ul alianţei Oneworld – Airbus A330-200 – alături de un Boeing 737-800 AirBerlin.

blank

Alianţa cuprinde companii aeriene cu drepturi depline ca: Airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines-JAL, LAN Airlines, QANTAS Airways, Royal Jordanian şi S7 Airlines. La care mai sunt adăugaţi 20 de afiliaţi ca: Niki, American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador, LAN Peru etc. Astfel alianţa şi-a mărit numărul destinaţiilor la 800 din aproximativ 150 de ţări.

În programul de aderare se mai află Malaysia Airlines şi Kingfisher Airlines din India, care au şanse să intre în alianţă în decursul acestui an.

Mai jos aveţi declaraţia American Airlines CEO Tom Horton

Leave A Reply

Your email address will not be published.