Italia ridică restricțiile pentru cei vaccinați! ”Rezervați-vă vacanța în Italia” – îndemnul emis de premierul Italiei, Mario Draghi!

0 1.598

Mario Draghi, premierul Italiei, a anunțat permisul național de vaccinare care va fi implementat de la mijlocul lunii mai, înainte de cel anunțat de Uniunea Europeană. Odată cu acest anunț, oficialii de la Roma invită turiștii să rezerve vacanța de vară în Italia.„La mijlocul lunii mai, turiștii pot avea permisul italian, așa că a sosit momentul să vă rezervați vacanța în Italia”, a spus domnul Draghi. „Munții noștri, plajele noastre, orașele noastre se redeschid.”

Mario Draghi a anunțat că țara sa va introduce un permis național de vaccinare de la jumătatea lunii mai, înaintea unui sistem paneuropean care se așteaptă să funcționeze din luna iunie, pentru a accelera reluarea turismului. În acest context, Italia prelungește carantina pentru calatorii din UE până pe 15 mai.

Permisul italian ar permite turiștilor să călătorească în Italia fără obligația de a sta în carantină, atâta timp cât prezintă dovada vaccinării, a imunizării în urma infectării cu COVID-19 sau prezintă un test negativ de covid.

Italia, alături de multe alte țări axate pe turism, susțin certificatul verde digital al UE, care este conceput pentru a ușura călătoriile, pe măsură ce campaniile de vaccinare sunt desfășurate la nivel global.

Sistemul UE urmează să fie testat luna aceasta și ar trebui să fie operațional la mijlocul lunii iunie, a spus domnul Draghi. Italia a făcut presiuni pentru ca acesta să fie gata cât mai curând posibil. Cu toate acestea, legislația este încă în curs de negociere și nu a fost finalizată, unele state din nord fiind mai prudente cu privire la introducerea acestui sistem.

Leave A Reply

Your email address will not be published.