Italia prelungește carantina pentru călătorii din UE până pe 15 mai

0 1.275

Italia prelungește carantina pentru călătorii din UE până pe 15 mai, cel mai devreme. Cei care doresc să călătorească în Italia din țările Uniunii Europene sau din zona Schengen rămân obligați să respecte regulile de carantină la sosirea lor pe teritoriul italian, întrucât guvernul țării a prelungit starea de urgență până pe 15 mai.


Conform ordonanței semnate de Ministerul Sănătății, călătorii din UE sau Spațiul Schengen trebuie să prezinte la sosire un rezultat negativ al unui test de COVID-19, care să nu mai vechi de 48 de ore, iar după trebuie să se auto-izoleze timp de cinci zile. După cele cinci zile în carantină, trebuie să facă un alt test PCR pentru COVID-19, iar dacă vor primi un rezultat negativ, vor putea să iasă din carantina, transmite SchengenVisaInfo.com.

Italia prelungește carantina pentru călătorii din UE până pe 15 mai, cel mai devreme.

În martie, autoritățile din Italia au anunțat că țara va urma exemplul altor state membre ale Uniunii Europene prin impunerea unor restricții suplimentare pentru cei care vor intra pe teritoriul italian din una din țările membre UE pentru a opri creșterea numărului de infecții. Apoi, guvernul țării a prevăzut necesitatea extinderii cerințelor de testare și carantină pentru cetățenii țărilor UE până la 30 aprilie.

De la începutul pandemiei, autoritățile italiene au raportat 4.022.653 cazuri de infecție, iar 120.807 de persoane au murit. Italia se află pe locul opt la nivel global. Potrivit cifrelor publicate de Worldometers, peste 3.465.670 de persoane s-au recuperat complet de boală, în timp ce încă sunt peste 436.170 de cazuri active.

Guvernul Italiei a confirmat că va întări și regulile pentru cei care vor sosi din India, Sri Lanka și Bangladesh. Conform restricțiilor internaționale de călătorie, turismul în țările Uniunii Europene rămâne posibil. Cu toate acestea, Ministerul de Externe al Italiei descurajează călătoriile de agrement și îndeamnă toate persoanele să nu călătorească în străinătate decât dacă este absolut necesar.

Din cauza pandemiei, regulile de auto-izolare pentru călătorii din UE, introduse pentru prima dată pe 31 martie, au fost prelungite de trei ori.

Italia s-a confruntat cu o pierdere financiară totală de 120.6 miliarde EUR și o scădere de 51% a contribuției la produsul intern brut (PIB) al țării în 2020. Aceste cifre au fost toate rezultatul pandemiei de coronavirus, deoarece aproape toate țările din întreaga lume au suspendat temporar călătoriile internaționale în pentru a opri răspândirea virusului.

În plus, peste 330.000 de persoane angajate în industria turismului din Italia și-au pierdut slujbele anul trecut, confruntându-se cu multe probleme. În încercarea de a revigora sectorul turistic al țării, luna trecută, autoritățile din Italia au introdus un plan de vaccinare „insule fără COVID” pentru a vaccina toți locuitorii din insule.

Începând de pe 12 aprilie, Lombardia, Piemontul, Lazio și majoritatea celorlalte regiuni devin portocalii. Doar Campania, Puglia, Sardinia și Valle d’Aosta rămân în zona roșie. Astfel, cei din zona portocalie nu vor putea părăsi regiunea sau municipiul, dar se pot deplasa fără restricții între 05:00 și 22:00, fără a avea nevoie de declarație

Leave A Reply

Your email address will not be published.