Italia ar putea interzice calatoriile intre regiunile sale pentru cei ce nu se vaccineaza anti-COVID (propunere)

0 1.904

Odată cu veștile bune sosite din partea producătorilor de vaccinuri apar și diferite propuneri și gânduri cu privire la planul de imunizare al populației și modul în care vom putea călători în 2021.

Qantas, cea mai mare companie aeriană din Australia și din lume, va lua în calcul ca în avioanele sale să călătorească doar pasagerii vaccinați. Ideea aceasta, care a fost menționată de Alan Joyce (CEO Qantas), a născut multe controverse în rândul cititlor noștri, dar și la nivel global.

Însă ce ați spune dacă o țară europeană ar impune vaccinarea pentru cei ce vor să călătorească între regiunile sale? Este vorba de Italia. Planul strategic pentru vaccinarea anti-Covid, care va fi prezentat miercuri (2 decembrie 2020) în Parlament de către ministrul Sănătății Roberto Speranza, include și o secțiune referitoare la permisul care le oferă italienilor posibilitatea de a călători dintr-o regiune în alta și peste hotare, permis care se va elibera după vaccinare, potrivit Il Giornale.

Nu te vaccinezi, nu călătorești

Potrigit Digi24, toți italienii vaccinați anti-Covid vor fi înregistrați și vor avea permise care ar putea fi necesare pentru călătorii atât în țară, cât și peste hotare.

Totodată, toți subiecții vaccinați ar trebui incluși într-un registru special, o bază de date care va fi utilă în primul rând pentru monitorizarea potențialelor reacții adverse. În al doilea rând, același registru va fi utilizat și pentru eliberarea permiselor care ar putea fi necesare pentru călătoriile în țară și străinătate. În acest sens, la câteva săptămâni după vaccinare, se vor efectua teste serologice pentru a verifica dacă vaccinul administrat a avut efectul dorit, și anume producerea de anticorpi împotriva Covid. În caz contrar, vaccinarea va trebui repetată, cel mai probabil cu un alt produs.

Știm că vaccinul Pfizer pentru COVID-19 a început să fie transportat în Europa prin intermediul companiei aeriene UNITED. Producătorul spune că este eficient în proporție de 95%. Dar câți dintre voi veți accepta vaccinarea?

Leave A Reply

Your email address will not be published.