Autoritățile din Rusia au interzis zborurile Cyprus Airways

0 560

Pe 30 noiembrie 2020, Cyprus Airways a anunțat că ruta planificată dintre Larnaca (Cipru) și Moscova (Rusia) nu va debuta conform planificării. Compania aeriană cipriotă a menționat că este „interzisă în mod arbitrar” de autoritățile din Rusia

Anterior acestui anunț, Cyprus Airways intenționa să înceapă operațiunile din Larnaca către aeroportul Domodedovo din Moscova. Cu toate acestea, zborurile de la Moscova la Larnaca sunt operate normal de alte companii aeriene, potrivit unui oficial Cyprus Airways.

Suntem extrem de dezamăgiți de discriminarea și tratamentul nedrept al autorităților rusești împotriva Cyprus Airways, ținând cont de faptul că doi transportatori aerieni ruși au început recent operațiuni pe ruta Moscova-Larnaca-Moscova fără a avea restricții similare”, a declarat seful operațiunilor Cyprus Airways, George Mavrocostas. „Acest lucru încalcă principiul tratamentului egal în baza acordului bilateral privind serviciile aeriene dintre Republica Cipru și Federația Rusă”.

Cyprus Airways se bazează pe sprijinul guvernului cipriot, spunând că oportunitățile de a transporta pasageri în ambele direcții trebuie să fie protejate în mod echitabil și egal.

Ministrul Transporturilor, Comunicațiilor și Lucrărilor, Yiannis Karousos, a spus că „guvernul va face tot posibilul, chiar și la cel mai înalt nivel, dacă este necesar, pentru a rezolva această problemă”, a raportat Agenția de Știri din Cipru. Karousos a adăugat că astfel de restricții ar putea fi legate de prevenirea răspândirii COVID-19 în Federația Rusă.

După apariția incidentului, autoritățile ruse au fost rugate să explice situația. La 1 decembrie 2020, ambasada Rusiei în Cipru, pe contul său de socializare, a informat publicul că „facem tot posibilul pentru a rezolva problema Cyprus Airways în coordonare cu autoritățile de la Moscova”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.