Ingenuity Mars a efectuat cu succes primul zbor pe Marte

0 101

Ingenuity Mars a efectuat primul zbor pe Marte. Micul elicopter Ingenuity Mars a fost trimis pe Planeta Roșie împreună cu roverul Perseverance. Zborul acestuia a dorit să demonstreze posibilitatea zborului în atmosfera rară a planetei. Potrivit NASA, au fost necesare aproximativ patru ore pentru ca datele despre zbor să fie transferate pe Pământ și decodate.

Primul hop al Ingenuity Mars a durat aproximativ 40 de secunde. A dus aeronava la înălțimea de 3 metri (10 picioare), unde a planat și a făcut fotografii înainte de aterizare. Se presupune că alte zboruri vor duce Ingenuity Mars mai sus și mai departe, permițând să supravegheze împrejurimile roverului Perseverance.

Ingenuity Mars a efectuat primul zbor pe Marte.

Atmosfera marțiană are mai puțin de 1% din densitatea atmosferei Pământului, o problemă pe care aeronava o întâmpină prin greutatea extrem de mică și palele mari ale rotorului cu rotire rapidă. Zborul trebuia să se întâmple pe 11 aprilie, dar a fost amânat din cauza unor probleme tehnice în timpul primului test de centrifugare de mare viteză.

Leave A Reply

Your email address will not be published.