Primul zbor al elicopterului Ingenuity Mars a fost amânat din cauza unor probleme tehnice.

0 94

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Elicopterul Ingenuity Mars al NASA ar putea zbura la un moment dat săptămâna viitoare, potrivit oamenilor de știință care lucrează la proiect. Într-o sesiune publică de întrebări și răspunsuri postată online de NASA, Thomas Zurbuchen, Administrator Asociat al Direcției Misiunii Științifice a NASA, și MiMi Aung, Managerul Proiectului Ingenuity, au dat actualizări cu privire la starea misiunii.

Pprimul zbor al elicopterului Ingenuity Mars a fost întârziat până pe 14 aprilie, a anunțat NASA. Totuși, proiectul a mai primit o amânare. Motivul întârzierii este că inginerii au întâmpinat o problemă de software atunci când efectuau teste înainte de zbor. A fost identificată o soluție, dar a însemnat reinstalarea software-ului de zbor al micului elicopter.

„Echipa analizează în mod activ o mulțime de opțiuni și face cu adevărat progrese în abordarea problemei care ne-a oprit.” Problema este legată de un sistem de la bordul elicopterului, care este acolo pentru a se asigura că computerele funcționează corect. Face acest lucru folosind un sistem de sincronizare foarte precis, dar care nu este ușor de sincronizat.

Thomas Zurbuchen a spus că astfel de variații de sincronizare se întâmplă uneori și nu sunt exclusive pentru Ingenuity Mars. „Aceste lucruri chiar se întâmplă, aceste probleme de sincronizare. Îmi amintesc că am avut unul pe unul dintre instrumentele pe care le-am construit în trecut, așa că se întâmplă doar în spațiu”.

Când Ingenuity Mars va zbura, va fi primul zbor al unei aeronave cu motor pe o altă planetă. NASA speră că va această tehnologie ar putea fi utilizată în viitor cu alte elicoptere Mars, care ar putea fi folosite pentru transportul lucrurilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.