Misiunea Marte 2020: NASA, din nou pe Marte, cu roverul Perseverance

0 492

Ne mai despart câteva ore de momentul mult așteptat de NASA și de întreaga lume, acela în care roverul Perseverance va aterizare pe Marte. Este la doilea rover pe care NASA îl trimite pe Marte, după Curiosity, care a ajuns pe marte la data de 6 august 2012.

Conform informațiilor oferite de NASA, roverul Perseverance va trebui să aterizeze în jurul orei 20:30GMT, 22:30 ora României. Călătoria acestuia a durat 7 luni, distanța străbătută fiind de 470 de milioane de kilometri.

Roverul va ateriza pe Marte cu o viteză foarte, foarte mare. Va urma faza critică, denumită și ca ”cele 7 minute de teroare”, timp în care Perseverance va trebui să aterizeze și să-și înceapă oficial misiunea pe Marte.

În prezent, conform declarațiilor făcute de oficialii NASA, toți parametrii sunt normali, traiectoria este cea corectă. Luni seară, inginerii NASA dedicați misiunii au trimis navetei o comandă pentru activarea sistemele de la bord pentru intrarea în atmosfera planetei, coborârea și aterizarea pe Marte.

Roverul Perseverance va ateriza pe Planeta Roșie în zona Craterul Jezero. Obiectivul principal al misiunii de doi ani este acela de a căuta dovezi că organismele microbiene ar fi putut exista pe Marte în urma cu aproximativ 3 miliarde de ani, când planeta era mai caldă, mai umedă și probabil mai ospitalieră și prielnică pentru viață.

Leave A Reply

Your email address will not be published.