blank

Încep lucrările la terminalul T3 al Aeroportului Iaşi

0 619

Luni, 2 martie 2015, la ora 10.00, se marchează, simbolic, începerea lucrărilor de construcţie a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Acesta va avea 3600 mp, 6 birouri check-in şi o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră. T3 va fi dat spre folosinţă în august 2015.

La fel ca şi în cazul altor momente importante din parcursul continuu ascendent al Aeroportului Iaşi, membrii comunităţii ieşene sunt invitaţi să asiste personal la “prima lopată” săpată la temelia noului terminal.

Desfăşurarea evenimentului va avea loc astfel:

 Cuvinte de deschidere din partea reprezentantilor autoritatilor publice iesene, in prezenta mass-media
 Cuvant de prezentare din partea Constructorului, moment simbolic de marcare
 Realizarea de fotografii, declaratii de presa
 Finalizare eveniment

Reamintim că noul terminal reprezintă ultima etapă din proiectul “Dezvoltarea si Modernizarea Aeroportului International Iasi” finanţat de Comisia Europeană şi care a prevăzut proiectarea şi execuţia lucrărilor în vederea realizării suprafeţelor de mişcare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri: realizarea pistei de decolare – aterizare, a căii de rulare, a instalaţiei de balizaj, a canalizării pentru ape pluviale, extinderea platformei şi a drumului perimetral, construcţia unui nou terminal (T3).

Citiţi: Aeroportul Iaşi a depăşit pragul de 273.000 de pasageri înregistraţi în 2014
Citiţi: Echipamentul ILS cat II a fost instalat şi avizat pe Aeroportul Internaţional Iaşi
Citiţi: Inaugurarea noii piste a Aeroportului Iaşi

Leave A Reply

Your email address will not be published.