fbpx Echipamentul ILS cat II a fost instalat si avizat pe Aeroportul International Iasi

Echipamentul ILS cat II a fost instalat şi avizat pe Aeroportul Internaţional Iaşi

1 512
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Pe 17 decembrie 2014, echipamentul ILS cat II instalat şi calibrat la Aeroportul Iaşi a primit avizul final de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Toate procedurile au fost publicate la nivel internaţional astfel încât orice companie aeriană care doreşte să aterizeze la Iaşi, planificat sau neplanificat, are cunoştinţă de acest lucru.

ILS (Instrument Landing System) este un sistem localizat la sol, ce asigură precizie atât laterală cât şi verticală, în ghidarea unei aeronave care se apropie şi aterizează. Acest sistem asigură o aterizare în condiţii de siguranţă, daca se înregistrează vizibilitate redusă datorată ceţii, ploii, zăpezii viscolite sau a unui plafon de nori coborât. Limite ILS CAT II: Decision Height = 30m (vertical, plafon de nori) si RVR = 350m (în lung de la capătul pistei).

“Multumim ROMATSA si Autoritatii Aeronautice pentru implicarea in a implementa si aviza folosirea acestor echipamente instalate. Este o dotare pentru o treapta superioara de aerodromuri, pentru categoria 2 de operare si anume precizie ridicata pentru aterizari. Alaturi de caracteristicile pistei – lungime, latime, portanta – care sunt la fel de importante, ILS-ul face posibile mai multe operatiuni ale aeronavelor, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Ma refer inclusiv la aeronave care vin sau sunt directionate de la alte aeroporturi din regiunea Moldovei” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

Reamintim că echipamentul a fost achiziţionat de ROMATSA (Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian). Acesta permite aterizări în condiţii de vizibilitate de minim 350m în lungul pistei şi de minim 30m plafon de nori, iar rata de anulări sau devieri ale zborurilor se va reduce semnificativ. De asemenea, disconfortul pasagerilor, puşi în situaţia de a nu ajunge la destinaţie in timpul preconizat, va fi astfel mult diminuat.

1 comentariu
  1. […] Aeroportul Iaşi a depăşit pragul de 273.000 de pasageri înregistraţi în 2014 Citiţi: Echipamentul ILS cat II a fost instalat şi avizat pe Aeroportul Internaţional Iaşi Citiţi: Inaugurarea noii piste a Aeroportului […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.