blank

(Video) Bombardier CS300 – pregătirile pentru primul zbor

1 711

Bombardier se pregăteşte pentru primul zbor al unui avion CS300, cel mai mare din familia CSeries. Iniţial, acesta era programat pentru 26 februarie, dar condiţiile meteo nefavorabile au dus la amânarea evenimentului mult aşteptat.

Oficialii Bombardier au confirmat că testele la sol au decurs bine, inclusiv testul de rulare la sol în mare viteză. Primul zbor va permite producătorului canadian să treacă la etapa următoare de dezvoltare a aeronavei. Piloţii vor testa sistemele aeronavei la diferite altitudini şi cu viteze diferite. De primul zbor depind etapele următoare de dezvoltare şi de omologare.

Bombardier este încrezător în noua familie de aeronave CSeries. Primele 4 avioane Bombardier CS100, cel mai mic al familiei CSeries, au strâns în total 1000 de ore de zbor, iar canadienii spun că sunt pe drumul cel bun. În ciuda unor probleme tehnice apărute la motorul unui CS100, care au dus la stoparea testelor în zbor pe o perioadă de câteva luni, proiectul a evoluat destul de bine.

Primul zbor al unui Bombardier CS100 a avut loc pe 16 septembrie 2013. Cu puţin timp înainte de ora 10 (ora locală), primul Bombardier CS100 (FTV1) a decolat de pe aeroportul din Mirabel, la nord de Montreal.

Să sperăm că primul CS300 va reuşi să opereze primul zbor până la finalul acestei luni şi să decurgă fără probleme. Bombardier are nevoie de veşti bune şi de încredere în parteneri, mai ales după prezentarea bilanţului pe 2014, care nu a fost prea strălucit.

Bombardier a primit comenzi ferme pentru 243 de avioane din familia CSeries, inclusiv 180 de aeronave CS300. Pe lângă aceste comenzi ferme, Bombardier mai are angajamente şi opţiuni pentru încă 320 de unităţi. Targetul producătorului canadian este de 300 de avioane în comenzi ferme până la intrarea în serviciu al primului CS100, moment programat pentru Q4 2015.

Leave A Reply

Your email address will not be published.