blank

Aeroportul Iaşi a depăşit pragul de 273.000 de pasageri înregistraţi în 2014

1 604

În luna decembrie s-au înregistrat 21.600 de pasageri îmbărcaţi şi debarcaţi la Aeroportul Iaşi, în comparaţie cu 16.800 de pasageri în luna decembrie a anului 2013. Astfel, totalul pasagerilor îmbărcaţi şi debarcaţi în decursul anului 2014 a ajuns la 273.000, cu o creştere de 42.000 de pasageri faţă de totalul anului 2013.

Astfel, Aeroportul Iaşi a înregistrat o creştere a traficului de pasageri de aproape 20% faţă de anul precedent. Dinamica fluxului de pasageri se preconizează ascendentă şi pentru anul 2015 – chiar daca numărul de destinaţii ar rămâne acelaşi.

„Suntem foarte preocupaţi de deschiderea cu prioritate a unor rute cerute de mediul de afaceri cum ar fi destinaţii din Germania (Munchen, Koln, Frankfurt), Franţa (Paris), Olanda (Amsterdam). Aeroportul Iaşi a reuşit deja programarea în 2015 a unor întâlniri importante pentru a discuta detalii şi pentru a raspunde unor cereri de informaţii specifice cu privire la eventualitatea deschiderii unor noi rute în anii următori.
Anii 2014 şi 2015 vor rămâne în istoria Aeroportului Iaşi, dar şi a comunităţii noastre ca anii de referinţă şi punctul de plecare al dezvoltării durabile a Iaşului şi a întregii regiuni. Finalizarea pistei, extinderea platformei de parcare a aeronavelor şi ridicarea noului terminal sunt investiţii care nu au fost şi nu sunt o ţintă în sine. Acestea reprezinta mijloacele prin care comunitatea noastra se poate dezvolta, sunt reuşite care vor face ca planurile noastre de viitor să prindă contur, să se materializeze” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi.

Reamintim că în prima parte a anului 2015 se vor opera în total 8 (opt) destinaţii externe pentru pasagerii din zona Moldovei: către Italia 5 (cinci) destinaţii – Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Venetia (Treviso); către Austria – Viena; către Israel – Tel Aviv; către Marea Britanie – Londra
Toate aceste destinaţii sunt operate de către 3 (trei) companii aeriene partenere ale Aeroportului Iaşi: TAROM, Austrian Airlines şi Wizz Air.

Leave A Reply

Your email address will not be published.