blank

În Bulgaria a început controlul resorturilor de pe litoral privind respectarea măsurilor sanitare

0 431

Poliția și inspectori aparținând Ministerului Sănătății din Bulgaria au început efectuarea unor controale intensificate privind respectarea măsurilor sanitare în stațiunile depe litoralul bulgar.

Regiunea Burgas se află în „zona roșie” de o săptămână, iar la ultima ședință, sediul central a decis să consolideze controalele în zona respectivă. „Distanța dintre mese în restaurante ar trebui să fie de cel puțin un metru și jumătate. Acest lucru se observă în timpul zilei, dar seara, când sunt momente de vârf cu un număr mare de oameni, personalul de serviciu ar trebui să limiteze accesul, lucru care nu se întâmplă.”

În Bulgaria a început controlul resorturilorde pe litoral privind respectarea măsurilor sanitare și a distanței în spațiile publice.

Aceasta este cea mai mare problemă în timpul sezonului – nepăstrarea distanței. În toate locurile publice închise este necesară purtarea măștii care să acopere și nasul. Masca trebuie purtată și atunci când este aglomerat pe stradă sau în orice spațiu aglomerat, chiar dacă se află în aer liber.

Toate facilitățile publice vor fi inspectate. Inspecțiile la stațiuni continuă și, de la începutul verii, există aproximativ 3 sau 4 amenzi pe săptămână din cauza nerespectării regulilor sanitare.

Pe 26 august, România a actualizat lista semafor. Bulgaria, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, a intrat pe lista galbenă, iar din 29 august se aplică regulile impuse de autoritățile din România.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a recomandat turiștilor să nu se panicheze și să nu renunțe la vacanțele lor în Bulgaria. Toți turiștii români pot evita carantina. Esențial este certificatul digital COVID-19 UE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.