Airbus A220 Air France a operat primul zbor de test

0 766

Pe 26 august, aeronava Airbus A220, purtând culorile Air France, a operat primul zbor. Acest zbor de testare reprezintă partea finală a fazei de asamblare și o etapă majoră înainte de procesul de livrare a Airbus A220.


Aeronava a decolat de la locul de producție de la aeroportul Mirabel, în Canada, aterizând – câteva ore mai târziu. La bordul aeronavei s-au aflat și reprezentanți Airbus care au efectuat diferite teste în timpul zborului.

Acest zbor se efectuează pentru a asigura conformitatea aeronavei și buna funcționare a tuturor sistemelor în zbor. Acesta este primul dintre cele 60 de avioane Airbus A220-300 comandate de companie pentru a înlocui Airbus-urile A318 și A319 utilizate pentru zborurile pe distanță scurtă și medie.

Deși intrarea oficială în flota Air France nu este programată până la sfârșitul lunii septembrie, Air France Airbus A220 va zbura din nou pentru un alt test major în procesul de livrare, zborul de acceptare al clientului.

Acesta este primul dintre cele 60 de avioane Airbus A220-300 comandate de Air France.

În timpul zborului, echipele Airbus, de această dată însoțite de echipe Air France, vor verifica conformitatea aeronavei cu specificațiile solicitate de Air France. Această nouă fază va marca începutul zborurilor de antrenament în condiții reale înainte de primele zboruri comerciale.

Cu o capacitate de 148 de locuri și o autonomie de funcționare de 2.300 mile marine, A220-300 este perfect adaptat rețelei Air France pentru zborurile pe distanțe scurte și medii. Intrarea în flotă va îmbunătăți semnificativ experiența clienților.

Ultima generație Airbus A220 întruchipează angajamentele Air France de dezvoltare durabilă – folosește cu 20% mai puțin combustibil decât aeronava pe care o înlocuiește și are o amprentă de zgomot redusă cu 34% comparativ cu o aeronavă de generație mai veche. Va juca un rol decisiv în realizarea obiectivelor Air France, inclusiv o reducere cu 50% a emisiilor de CO2 în termeni absoluți pe rețeaua internă de la Paris-Orly și pe rutele interregionale până în 2024 și o reducere de 50% a CO2 emisiile pe pasager/km până în 2030.

Leave A Reply

Your email address will not be published.