În Anglia s-ar putea reduce perioada de carantină dacă se va face un test de COVID-19 la o clinică privată.

0 3.068

Începând cu luna iunie, în plină pandemie de COVID-19, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a impus carantina / izolarea de 14 zile pentru cei ce vor să călătorească din zona de risc. Încă de la început, România a fost considerată o țară cu risc epidemiologic ridicat.

A fost o măsură aplicată cu scopul de a diminua fluxul de călători și de a putea controla mai bine răspândirea noului coronavirus.

Iată că, după 6 luni, autoritățile britanice se gândesc să relaxeze perioada de carantinare / izolare cu o condiție. Cei ce se vor testa la privat de COVID-19, după a 5-a zi, vor putea ieși din carantină dacă testul e negativ, informează BBC.

Rezultatele vor fi oferite în mod normal în 24 – 48 de ore. Aceasta înseamnă că oamenii ar putea ieși din carantină la șase – șapte zile după sosirea pe teritoriul britanic.

Măsura ar putea intra în vigoare din 15 decembrie

Măsura ar putea intra în vigoare din 15 decembrie, iar un test de COVID-19 ar putea costa între 65 £ și 120  £ la o clinică privată, din afara sistemului național de sănătate (asta sună a business pentru sistemul medical privat din UK).

Deci cei ce vor călători nu vor mai fi nevoiți să stea în izolare 14 zile la intrarea în UK, ci doar 6-7 zile. Însă această măsură are și un cost pentru oameni. O familie numeroasă ar trebui să scoată bani mulți din buzunar pentru a evita carantina la domiciliu.

Este o măsură lăudată și mult așteptată de companiile aeriene și agențiile de turism. Dar e departe de a fi perfectă. IATA, organizațiile din turism și companiile aeriene propun ceva mai radical. Pasagerii să fie testați înainte de fiecare călătorie și astfel să fie eliminată carantina / izolarea.

Michael O’Leary, directorul executiv al Ryanair, a declarat că programul propus de autoritățile britanice pentru scurtarea carantinei cu un test de COVID-19, după sosirea în UK, este „o măsură ineficientă”. Testarea pentru călătorii care călătoresc în Anglia ar trebui să aibă loc înainte de plecare, nu după sosire.

Vă reamintim că, în prezent, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se află în lockdown.

Via Imperatortravel

Leave A Reply

Your email address will not be published.