IATA și companiile aeriene solicită testarea de COVID-19 înainte de zbor a tuturor pasagerilor.

4 10.214

IATA a solicitat să fie dezvoltat un test de COVID-19 rapid și eficient. Acesta trebuie sa fie accesibil și ușor de făcut în aeroport. IATA si companiile aeriene solicită autorităților testarea de COVID-19 înainte de zbor a tuturor pasagerilor. Poate fi o alternativă la măsurile de carantină.Această măsură ar putea restabili conectivitatea aeriană globală. IATA va colabora prin intermediul Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) cu autoritățile sanitare pentru a implementa rapid această soluție.

Călătoriile internaționale au scăzut cu 92% față de nivelul din 2019. A trecut peste jumătate de an de când conectivitatea globală a fost distrusă. 3-4 luni din 2020, țările și-au închis granițele ca o măsură necesară în lupta împotriva COVID-19.

Ulterior, unele guverne au redeschis frontierele, dar au impus carantina / autoizolarea de 14 zile pentru cei ce călătoresc din zonele cu risc epidemiologic ridicat. Alte guverne modifică periodic măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Toate acestea duc la imposibilitatea planificării călătoriilor.

Aviați și turismul s-au prăbușit în 2020. Veniturile sunt în scădere drastică. Estimările arată o scădere cu peste 400 de miliarde de dolari față de perioada pre-COVID. Iar perderea netă atinge recordul de 80 de miliarde de dolari în 2020. Sunt afectate peste 65.5 milioane de locuri de muncă.

„Cheia pentru restabilirea conexiunilor aeriene internaționale este testarea sistematică de COVID-19 a tuturor călătorilor înainte de plecare. Acest lucru va oferi guvernelor încrederea de a-și deschide frontierele fără alte modificări în regulile impuse călătoriilor. Testarea tuturor pasagerilor le va oferi oamenilor libertatea de a călători cu încredere. Și asta va readuce la muncă milioane de oameni ”, a declarat Alexandre de Juniac, directorul general și CEO al IATA.

Voi ce părere aveți? Vă veți lăsa testați în aeroporturi pentru a putea călători?

4 Comentarii
 1. Dana shaham says

  Am citit cu infinita speranta posibilatea testarii inaintea unui posibil zbor. Este cea mai logics decizie pe care transporturile aeriene de passageri o pot intreprinde si nu inteleg de ce este atit de tergiversata. Trebuie sa invatam a trai cu acest virus fara a fi afectati mental si psihic poate ireversibil. Introduceti testul , chiar contra costo si permiteti-ne as revenim la o noua normalitate. Beneficiul ezte reciproc. Multumesc.

 2. Lili says

  Nu, nu ne vom testa si nici vaccina, industria aeronautica sa dea faliment , nu ne poate impune reguli ci sa le accepte pe ale noastre daca doreste sa supravietuiasca .Mars !

  1. Sorin Rusi says

   Ba poate si e ceva firesc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.