Grecia extinde restricțiile asupra zborurilor internaționale până pe 19 aprilie

0 636

Grecia a declarat duminică că extinde restricțiile pentru zborurile interne până pe 12 aprilie și pentru zborurile internaționale până pe 19 aprilie, deoarece numărul de noi cazuri cu COVID-19 continuă să crească.Conform restricțiilor, pasagerii care zboară către Grecia trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosire și să fie supuși testării aleatorii pentru COVID-19.

Toți călătorii străini sunt nevoiți să stea în carantină timp de șapte zile. Călătorii israelieni care au fost complet vaccinați cu cel puțin două săptămâni înainte de călătorie nu vor trebui să stea în carantină în urma unui acord bilateral privind turismul dintre cele două țări. Sâmbătă, primii turiști vaccinați din Israel au ajuns în Grecia.

Majoritatea zborurilor din țările membre ale Uniunii Europene sunt interzise, ​​cu excepția a 10 țări, inclusiv România. De menționat faptul că în prezent nu sunt permise călătoriile în scop turistic în Grecia. Persoanele care intră pe teritoriul elen din motive absolut necesare (călătorii esenţiale, exclus turism sau vizită), respectiv cetățeni eleni, titulari de permise de ședere, persoane cu domiciliul permanent în Republica Elenă, persoane cu carte de identitate specială, sunt obligate să completeze formularul PLF (https://travel.gov.gr) şi înainte de a părăsi teritoriul elen în cazul în care doresc să revină în Republica Elenă pe durata valabilității prezentei decizii.

Pentru zborurile interne, numai călătoriile esențiale sunt permise. Școlile, magazinele neesențiale și restaurantele sunt închise în Grecia, dar autoritățile elene intenționează să redeschidă magazinele mici, de luni.

Grecia a înregistrat 3.080 noi infecții vineri și 72 de decese. De când a început pandemia, a înregistrat peste 273.000 de cazuri și puțin peste 8.300 de decese.

Leave A Reply

Your email address will not be published.