Primii turiști vaccinați din Israel au ajuns în Grecia

0 1.498

În dimineața zilei de 3 aprilie, primii turiști vaccinați din Israel au ajuns în Grecia. Toți au prezentat certificatul de vaccinare. Acest lucru le va permite să se bucure de vacanță în Grecia, fără a sta în carantină din cauza pandemiei de COVID-19. Pasagerii au călătorit pe primul zbor din Tel Aviv spre Atena, care a aterizat în Grecia în jurul orei 11:00.



Autoritățile din Grecia au decis să accepte până la 10 000 de turiști israelieni vaccinați pe săptămână. Acest lucru face parte din inițiativa ”Green Pass” a Greciei, care va permite persoanelor vaccinate să se bucure de vacanță în această primăvară. Este o modalitate prin care Grecia anunță deschiderea sezonului turistic din aceast an.

Toți israelienii cărora li se va permite să viziteze Grecia trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau să prezinte un test negativ de COVID-19 sau să prezinte un certificat prin care să rezulte că au anticorpi împotriva coronavirusului.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis încearcă să-i convingă pe colegii săi din celelalte state membre UE să adopte o măsură similară cum este acordul bilateral încheiat între Grecia și Israel.

În acest moment, 55% dintre locuitorii Israelului au primit prima doză de vaccin, în timp ce 49% au făcut și rapelul. Vă reamintim că Israel a lansat o amplă campanie de vaccinare, greu de egalat de orice altă țară din lume. Statele din Uniunea Europeană, cu un număr mic de cetățeni complet inoculați, rămân mult în urma altor țări de pe alte continente. Cu toate acestea, este în discuție implementarea Green Pass-ului (certificatul verde digital) atunci când campania de vaccinare va da roade la nivel european. Încă mai sperăm la o vară 2021 călătoare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.