Americanii complet vaccinați pentru COVID-19 pot călători, spune CDC

0 538

După un an controversat, greu și apăsător din cauza pandemiei de COVID-19, autoritățile din Statele Unite au menționat că persoanele vaccinate conform recomandărilor producătorului nu mai transmit noul coronavirus. Cu alte cuvinte, persoanele vaccinate cu ambele doze în cazul Pfizer, AstraZeneca, Moderna sau cu o doză în cazul Johnson & Johnson nu mai contagioase, dar nu este exclus să se infecteze.

În acest context, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a revizuit măsurile restrictive pentru a permite persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 să călătorească în SUA și în străinătate, atâta timp cât respectă măsurile de protecție, cum ar fi purtarea măștii. Cei ce vor călători întern în SUA nu mai sunt obligați să se auto-carantineze sau să facă test de COVID-19 înainte sau după călătorie. Menționăm că fiecare stat din SUA aplică o serie de măsuri restrictive pentru călătorii.

„Deși credem că persoanele complet vaccinate pot călători cu un risc scăzut pentru ei înșiși, CDC nu recomandă călătoria în acest moment din cauza numărului tot mai mare de noi cazuri”, a declarat directorul agenției, dr. Rochelle Walensky, în cadrul unei conferințe.

CDC recomandă, de asemenea, ca cei ce au călătorit internațional să fie testați după trei până la cinci zile după călătorie. Par a fi declarații contradictorii, dar tot CDC clarifică acest lucru, spunând că cei vaccinați sunt mai puțin predispuși la infectări, dar nimic nu e sigur 100%. Și până când nu crește procentul celor imunizați, trebuie respectate toate măsurile de prevenție și protecție.

Statele Unite doresc să redeschidă granițele interne și internaționale pentru călătorii esențiale și turistice. Economia este la pământ așa cum se întâmplă în fiecare țară din lumea asta. Veștile bune vin cu timiditate și parcă oamenii nu mai au răbdare, dar chiar autoritățile din SUA spun ca totul să se facă cu prudență.

Leave A Reply

Your email address will not be published.