Grecia deschide magazinele din 5 aprilie. Se poate merge la cumpărături doar cu SMS și în baza unei programări.

0 2.321

Ministrul adjunct al Protecției Civile și Gestionării Crizelor, Nikos Hardalias, a anunțat deschiderea magazinelor la interior începând cu 5 aprilie. Se poate merge la cumpărături doar în baza unui SMS trimis la 13032 și în urma unei programări la magazin. Se va respecta distanțarea fizică echivalentă a 25 mp și maxim 20 de clienți simultan, chiar dacă spațiul comercial e mai mare.Totodată, fiecare persoană va trebui să se încadreze în 3 ore pentru achiziții și întoarcerea acasă. Mall-urile și centrele comerciale universale rămân închise.

Pe lângă măsura menționată mai sus, începând din 3 aprilie vor fi permise călătoriile între orașe, doar în weekend. Pot călători maxim 3 persoane sau o familie în mașină. Pentru activități sportive sau părăsirea locuinței în alte scopuri se poate face doar cu SMS trimis la 13033.

Legat de deschiderea școlilor, situația lor va fi reevaluată săpămâna viitoare. Se dorește ca din 12 aprilie elevii să se poată întoarce în clase și obligatoriu doar după efectuarea unui test anti-COVID.

Leave A Reply

Your email address will not be published.