Marea Britanie va introduce sistemul „semafor” în clasificarea țărilor, începând cu 17 mai

0 6.835

Guvernul britanic a dezvăluit mai multe detalii cu privire la sistemul „semafor” pe care intenționează să îl implementeze pe măsură ce industria turismului se va redeschide.Secretarul pentru transporturi, Grant Shapps, a explicat că schema va clasifica țările în funcție de risc. Factorii care includ procentul populației care au fost vaccinată împotriva Covid-19, rata infecției, prevalența variantelor de îngrijorare și accesul la date științifice fiabile și secvențierea genomică vor fi luate în considerare, au spus oficialii.

Cu toate acestea, premierul Boris Johnson a spus că sistemul ar putea fi implementat începând cu 17 mai, deși nu a fost prezentată o dată fermă pentru redeschiderea sectorului turistic. Un raport publicat astăzi de Global Travel Taskforce include planuri de eliminare a formularului de permisiune de călătorie – introdus în luna martie – ceea ce înseamnă că pasagerii nu ar mai avea nevoie să demonstreze că au un motiv valid să părăsească țara.

La începutul lunii mai este așteptată o decizie cu privire la ce țări vor fi adăugate pe liste și dacă se va putea călători în scop turistic.

Sistemul semafor va fi împărțit în trei categorii:

  • Verde: calătorii care vor intra în UK din zona verde vor trebui să efectueze un test înainte de călătorie, precum și un test (PCR) în prima sau în a doua zi după sosirea în Marea Britanie, dar nu vor trebui să stea în carantină (cu excepția cazului în care primesc un rezultat pozitiv).
  • Galben: calătorii care vor intra în UK din zona galbenă vor trebui să facă un test înainte de călătorie, să stea în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile în Marea Britanie și vor trebui să efectueze 2 teste PCR în ziua a doua și în ziua a opta pentru a putea iesi din carantină.
  • Roșu: calătorii care vor intra în UK din zona roșie, vor fi nevoiți să facă un test înainte de călătorie, vor trebui să stea 10 zile în carantină într-un hotel aprobat de guvernul britanic și vor face alte două teste în timp ce se află în caranină, în ziua a doua și în ziua a opta.

Testarea călătorilor va juca un rol esențial și în sezonul estival

Guvernul a declarat că testarea rămâne o parte esențială pentru protejarea sănătății publice, deoarece restricțiile încep să fie eliminate. Calătorii care vor intra în UK nu vor fi scutiți și vor trebui să efectueze un test înainte de călătorie, plus alte două după ce vor ajunge pe teritoriul britanic, în ziua a doua și în ziua a 8-a.

Oficialii au adăugat că este prea devreme pentru a prezice ce țări vor fi pe lista roșie pe parcursul verii, iar guvernul continuă să ia în considerare o serie de factori. Restricțiile vor fi revizuite în mod oficial pe 28 iunie în functie de cum pandemia va evolua sau va involua, la nivel intern și internațional și pentru a vedea dacă măsurile actuale ar putea fi anulate.

Alte verificări oficiale vor avea loc la punctele de control până cel târziu pe 31 iulie și 1 octombrie.

Guvernul a anunțat, de asemenea, planuri de digitalizare a formularului de localizare a pasagerilor, integrându-l în sistemul de frontieră al Marii Britanii și permițând astfel ca verificările să fie mult mai facile. Nu este exclus ca în viitorul apropiat să fie anunțate și măsuri speciale pentru cei vaccinați și imunizați în urma infectării cu COVID-19.

Autorității de Aviație Civilă (CAA) i se vor oferi, de asemenea, competențe de aplicare suplimentare pentru a acționa asupra companiilor aeriene care au încălcat drepturile consumatorilor, cu privire la modul de utilizare a instrumentelor suplimentare pentru a impune drepturile consumatorilor.

Vom reveni cu informații în măsura în care aceste avor fi anunțate pe canalele oficiale guvernamentale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.