Franța a deschis granițele pentru turiștii britanici, în baza unui test negativ COVID-19.

0 531

Guvernul francez consideră că nu mai sunt necesare măsurile restrictive aplicate la granița cu Marea Britanie. Criza COVID-19 din UK s-a atenuat. Începând cu 12 martie, Franța a deschis granițele pentru turiștii britanici, cu test negativ COVID-19.Granițele dintre Franța și Marea Britanie au fost închise călătoriilor neesențiale, la finalul lunii ianuarie, însă pe 11 martie, ministrul francez al turismului, Jean-Baptiste Lemoyne, a anunțat pe Twitter că va redeschide granițele pentru turiștii britanici, aceștia putând să călătorească în Franța după terminarea lockdownului din UK, dar numai în baza unui test de COVID-19, făcut cu până la 72 de ore înainte de călătorie.

Începând cu data de 12 martie 2021, se permite intrarea spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, fără prezentarea motivului absolut necesar al deplasării. 

Persoanele care se deplasează către Franța trebuie să prezinte un test tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de plecare (pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani), precum și declarația pe proprie răspundere prin care confirmă absența simptomelor specifice COVID-19, acceptă efectuarea unui eventual test pentru infecția cu SARS-CoV-2 la intrarea în Franța și autoizolarea voluntară pentru o perioadă de 7 zile, precum și efectuarea unui al doilea test tip PCR la finalul perioadei de autoizolare.

Atenție! Cetățenii români care tranzitează Franța către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, efectuat cu maximum 72 ore înainte de sosirea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, testul fiind obligatoriu indiferent de mijlocul de transport utilizat.

Pe lângă britanici, și călătorii din Israel, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Singapore sau Noua Zeelandă se pot bucura de aceleași privilegii. Cu toate acestea, cei care locuiesc în Mare Britanie, nu pot să părăsească încă teritoriul britanic dacă nu au un motiv bine definit.

Legat de britanici, conform planului de redresare dezvăluit de Boris Johnson, Marea Britanie intenționează să revizuiască situația pe 12 aprilie. Ca parte a anunțului, prim-ministrul a dezvăluit că toate călătoriile internaționale neesențiale nu vor fi permise înainte de 17 mai, cel mai devreme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.