12 martie în aviație: ocolul pământului în doar 43 de ore, primul zbor pentru Embraer ERJ-190

0 231

Pe 12 martie 1932, noi ajutoare pentru aterizare au fost instalate pe aeroportul din Newark, New Jersey, cel mai aglomerat aeroport din lume, la vremea respectivă, pentru a completa facilitățile de aterizare nocturnă deja existente acolo.Numai în 1930 au existat aproximativ 28.000 de aterizări, iar aeroportul a gestionat 20.000 de pasageri. Deschis la 1 octombrie 1928, Aeroportul Internațional Newark Liberty, primul aeroport important al regiunii metropolitane, a fost construit de orașul Newark pe 68 de acri de mlaștină și a devenit rapid cel mai aglomerat aeroport comercial din lume. În timpul celui de-al doilea război mondial, a fost utilizat de Corpul Aerian al Armatei. În 1948, Autoritatea Portuară și-a asumat responsabilitatea pentru exploatare și dezvoltare.

Alte evenimente din aviație petrecute pe 12 martie.

A fost înființată Atlantic Southeast Airlines.

Pe 12 martie 1979, a fost înființată Atlantic Southeast Airlines.

Atlantic Southeast Airlines (ASA) a fost o companie aeriană americană cu sediul în Centrul A-Tech din College Park, Georgia, care a zburat spre 144 de destinații ca transportator Delta Connection și, din februarie 2010, a început serviciul ca transportator United Express. Era o filială deținută în totalitate de SkyWest, Inc. ASA opera aproape 900 de zboruri în fiecare zi. Centrul său principal a fost la Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL). După o fuziune în 2010 cu ExpressJet, ASA a preluat numele și brandul ExpressJet în 2011.

Ocolul pământului în doar 43 de ore.

Pe 12 martie 1980, două aeronave Stratofortress-uri B-52 au efectuat un zbor în care au ocolit pământul, fără escală. în 42.5 ore.

Pe măsură ce Războiul Rece a început, SUA tânjeaa să arate URSS că, indiferent unde s-ar ascunde sovieticii, bombardierele americane ar fi acolo pentru a riposta dacă va fi nevoie. Această ambiție s-a dovedit o oportunitate perfectă pentru Forța Aeriană a Statelor Unite, care fusese recent creată, care era dornică să se stabilească ca o ramură independentă a Marinei SUA și a Armatei. Curtis LeMay, șeful Comandamentului Strategic Aerian, a ordonat unui grup de bombardiere B-50 să se angajeze într-o misiune de a zbura pe glob. Unul dintre aceste avioane a fost o aeronavă B50A Superfortress, poreclită Lucky Lady II.

Primul zbor de test al aeronavei X-38.

Pe 12 martie 1998, a avut loc primul zbor de test al aeronavei X-38, un proiect de navă spațială planificat pentru a fi utilizat pentru viitoare misiuni de urgență al Stației Spațiale Internaționale.

Primul zbor al aeronavei Embraer ERJ-190.

Pe 12 martie 2004 a avut loc primul zbor al aeronavei Embraer ERJ-190. Embraer E este o aeronavă cu două motoare și cu rază scurtă și medie de acțiune, ce poate transporta de la 66 până la 124 de pasageri pentru zborurile comerciale. Aeronavele sunt fabricate de producătorul brazilian Embraer.

Aeronava a fost introdusă pentru prima dată la Paris Air Show în 1999 și a intrat în producție în 2002. Seria a fost un succes comercial în primul rând datorită capacității sale de a deservi eficient rute cu cerere mai mică, oferind facilitățile și caracteristicile avioanelor mai mari.

Southwest Airlines a reținut la sol 44 de avioane pentru inspecție.

Pe 12 martie 2008, compania aeriană Southwest Airlines a reținut la sol 44 de avioane pentru inspecție, la doar câteva zile după ce FAA a declarat că 117 dintre cele 737 de zboruri ale companiei au fost efectuate fără a avea certificate de navigabilitate corespunzătoare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.