Stațiuni litoral Antalya – Cele mai frumoase și renumite stațiuni din Antalya

3 7.163

Aflată pe coasta mediteraneană, Antalya este una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia. Unul dintre motivele principale pentru popularitatea Antalyei o reprezintă peisajele uimitoare ale locurilor de o frumusețe naturală ce îți taie răsuflarea. Cascadele Manavgat și Duden, parcul Karaalioglu sau Muntele Tahtali sunt doar câteva locuri ce trebuie să le vizitați.

Climatul Antalyei atrage turiștii pe tot parcursul anului. În afara perioadei ploioase, în luna februarie, în Antalya sunt aproximativ 300 de zile de soare pe an, iarna fiind asemănată cu primăvara, cu temperaturi de peste 15 grade C.

Dacă ești iubitor de aventură și sporturi extreme, Antalya nu are cum să te dezamăgească. Rafting, canoe, scufundări, tururi cu barca, zbor cu parapanta – activități pentru toate persoanele și toate buzunarele. Iarna, Antalya este locul perfect unde poți schia dimineața după cafea și poți înnota după-amiază.

Cele mai frumoase stațiuni din Antalya.

Însă românii aleg Antalya pentru renumitele sejururi all inclusive și pentru faimoasele resorturi pline de lux și opulență. În articolul acesta, vă aducem în atenție câteva dintre cele mai faimoase și frumoase stațiuni din Antalya.

Belek

blank
Belek

Belek este cea mai cunoscută stațiune turistică din Turcia prin prisma celor mai mari și luxoase resorturi, multe dintre ele având terenuri de sport (fotbal, tenis și chiar golf). Foarte modernă și cu o infrastructură bine dezvoltată, stațiunea Belek este căutată de turiștii înstăriți și pretențioși. An de an apar noi hoteluri dotate cu cele mai elegante centre SPA și diverse alte facilități demne de 5 stele luxury. Orașul are viață de noapte, seară de seară fiind organizate petreceri tematice sau diverse spectacole pentru turiști.

Ca și obiectiv turistic pe care îl puteți vizita în zonă, atunci când doriți să ieșiți din resorturi, este Parcul Național Koprulu Kanyon. Acesta are peste 500 de hectare și este obiectivul principal al orașului. Oferă turiștilor posibilitatea de a admira pădurile de eucalipt și pini, dar și fauna unică specifică zonei. Un alt obiectiv important este situl arheologic Perge, oraș antic grecesc unde a fost descoperit un teatru antic imens. Dacă dorești să descoperi cultura locală, este ideală o plimbare prin Kadriye, unde poți gusta mâncarea tradițională și poți explora cultura locală.

În Belek se regăsesc frumoasele resorturi: Kaya Palazzo Golf Resort, Selectum Luxury Resort, Regnum Carya, Xanadu Resort Hotel.

Lara – Kundu

Lara – Kundu

Lara este cunoscut cartier din Antalya, găzduind hoteluri luxoase, situate în zona Kundu. Stațiunea este denumită “Vegasul Turcesc” datorită hotelurilor cu tematică, cu replici ale obiecivelor turistice populare de pe glob (Plaja Titanic, Palatul Venice, Palatul Topkapi sau Palatul Kremlin). Deține una dintre cele mai întinse plaje de nisip din Turcia. Stațiunea este curată, cu o apă albastră și limpede, înconjurate de păduri de eucalipt și palmieri.

Grupul de cascade Duden (20 la număr) se află în apropierea stațiunii. Formate de râul Duden, cascadele oferă o panoramă incredibilă. În spatele Cascadei Iskender, se află o peșteră care poate fi vizitată și de unde poate fi admirată cascada, dar din interior.

În zona Lara – Kundu se regăsesc hotelurile precum: Sherwood Suites Resort, Royal Seginus, Limak Lara De Luxe, Miracle Resort Hotel

Kemer

Kemer
Kemer

Stațiunea Kemer este renumită în principal pentru peisajele spectaculoase, ce se întinde pe o distanță de 52 km. Kemer este un loc perfect pentru cei ce vor să se bucure de un sejur liniștit alături de familie. Plajele sunt cu pietriș, în mare parte, deși cele din apropierea portului sunt de nisip. Apele și plajele sunt foarte curate, fiind certificate “Blue Flag”.

În apropiere se află orașele antice Phaselis și Olympos, la care se poate ajunge atât pe mare cât și pe uscat. Olympos este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Kemer, situat la 35 km de centrul orașului. Turiștii pot admira ruinele castelelor. Parcul Yoruk (Folklorik Yoruk Park), cel mai vizitat obiectiv din Kemer este, situat la 3 km de centrul orașului, un parc tematic ce oferă o nouă perspectivă asupra istoriei turcești și a culturii nomaziilor Toruk.

În zona stațiunii Kemer, vă puteți la relaxa la unul dintre hotelurile: Sherwood Exclusive Kemer, Seven Seas Hotel Life, Kemer Barut Collection.

Tekirova

Tekirova

La 16 km de Kemer se află stațiunea Tekirova, un oraș ce se întinde pe 3.7 km de coastă, foarte vechi, aici regasindu-se ruine răspândite în mijlocul vegetației bogate. La 2 km de centrul orașului se afla Phaselis, oraș antic grecesc aflat pe teritoriul Turciei de azi. Aici, turiștii se pot bucura de plajă și pot admira ruinele istorice (amfiteatrul, templul dedicat Atenei și dealul Acropole). Un alt obiectiv turistic este parcul natural ecologic care se întinde pe o suprafață de 40.000 m2, singurul parc ecologic din lume, ce adăpostește numeroase specii de plante și reptile pe cale de dispariție.

În zona stațiunii Tekirova se regăsesc hotelurile: Rixos Premium Tekirova, Limak Limra Hotel – Kids Concept

Alanya

Alanya
Alanya

Alanya este cea mai sudică stațiune din Antalya, situată la 125 km de aeroportul Antalya, totodată fiind și cea mai puțin căutată de turiști. Alanya adăpostește un complex de fortărețe ale Castelului Alanya, alături de casele tradiționale acoperite cu țiglă roșie. Această zonă combină relaxarea, istoria și aventura.

Pe coastele Antalyei se află mii de hoteluri unde turiștii vor fi întâmpinați cu o ospitalitate deosebită. Aici se află hoteluri de lux, tematice sau profesionale, dar și hoteluri budget și ultra all-inclusive.

În zona stațiunii Antalya sunt sute de hoteluri pentru toate buzunarele și gusturile, dar printre cele mai renumite și apreciate sunt: Delphin Deluxe, Diamond Hill, Haydarpasha Palace, Lumos Deluxe.

Riviera Antalya este presărată cu numeroase stațiuni, fiecare cu farmecul propriu. Turiștii aleg această zonă a Turciei pentru tradiționalul all inclusive, pentru hotelurile de lux și pentru toate facilitățile oferite la pachetul de 5 stele. Sunt stațiuni și hoteluri mai liniștite, ideale pentru cei cu copii. Sunt hoteluri dedicate tinerilor și adulților, renumitele adult only. Sunt stațiuni și hoteluri de lux unde nivelul celor 5 stele este cu mult peste ceea ce ne putem imagina. Însă toate au ceva în comun: fac parte din frumoasa rivieră a Antalyei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.