Lockdown în Marea Britanie: Boris Johnson a dezvăluit planul de redresare.

1 10.183

Premierul britanic Boris Johnson a dezvăluit planul pentru redresarea Marii Britanii. Ca parte a anunțului, el a dezvăluit că toate călătoriile internaționale neesențiale nu vor fi permise înainte de 17 mai, lucru care va veni ca o lovitură pentru industria de turism aflată deja în dificultate.

Marea Britanie intenționează să revizuiască situația pe 12 aprilie, după care data de 17 mai va fi confirmată oficial.

Cu toate acestea, pentru industria turismului, anunțul a fost unul neplăcut. Călătoriile internaționale vor rămâne interzise până pe 17 mai, cel mai devreme, punând capăt speranțelor unei posibile călătorii de Paște, dând o altă lovitură companiilor aeriene, aeroporturilor și companiilor din turism.

Planul de redresare va începe de pe 8 martie.

 • Începând cu 8 martie – toate școlile se vor deschide cu activități în aer liber permise. Recreerea în aer liber într-un spațiu public – cum ar fi un parc – va fi permisă pentru maximum două persoane (pentru picnic, cafea în aer liber, plimbare în parc, etc)
 • Începând cu 29 martie – vor fi permise întâlniri în aer liber pentru maximum șase persoane (de exemplu adunări private). Facilitățile sportive în aer liber, cum ar fi terenurile de tenis, baschet sau fotbal, se vor redeschide pentru adulți și copii.
 • Elevii de gimnaziu vor avea acces la teste și vor fi obligați să poarte măști în sălile de clasă și spațiile comune, cum ar fi coridoarele.

Va exista un decalaj de cel puțin cinci săptămâni între fiecare dintre etape pentru a permite evaluarea impactului modificărilor asupra ratelor de infecție.

Din 12 aprilie părțile majore ale economiei se vor redeschide, astfel:

 • magazine neesențiale, saloanele de înfrumusețare și unele clădiri publice, cum ar fi bibliotecile
 • puburi și restaurante cu terase în exterior, dar și grădinile botanice, grădini zoologice și parcurile tematice
 • spațiile interioare de recreere, cum ar fi piscinele și sălile de sport
 • locurile de cazare în aer liber și campingurile

Regulile de distanțare socială vor continua să se aplice în toate etapele.

Din 17 mai – dacă situația va permite – “the rule of six” va fi înlocuită.

 • Două gospodării se vor putea întâlni în locurile publice – cu regula celor șase aplicată în puburi și restaurante
 • se vor redeschide cinematografele, muzeele și hotelurile. Vor putea fi organizate spectacole și evenimente sportive – deși distanțarea socială se va păstra
 • Va fi permis accesul a 10.000 de spectatori ce vor putea participa la evenimente în aer liber, precum meciuri de fotbal pe stadioane
 • Limita va crește la 30 de persoane. Aceștia vor putea participa la nunți, recepții, înmormântări și alte evenimente de acest gen.

Înainte de cea de-a patra etapă, miniștrii vor efectua o revizuire a măsurilor. În această etapă se va stabili și dacă angajații vor continua să lucreze de acasă sau dacă vor putea să revină la birou.

A patra etapă ar începe din 21 iunie și ar elimina toate limitele legale privind distanțarea socială, cu redeschiderea ultimelor sectoare ale economiei – cum ar fi cluburile de noapte.

Parlamentarii vor vota “planul de redresare” la sfârșitul lunii martie.

Dacă aveți în plan să călătoriți din UK în România, trebuie să respectați condițiile de intrare în România.

Mai multe detalii găsiți pe site-urile oficiale:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.