Anglia schimbă procedura pentru persoanele care doresc să călătorească în străinătate. Nu se mai poate ieși fără un motiv întemeiat.

0 7.763

Update 25 martie 2021: Anglia a schimbat formularul pentru cei ce doresc să călătorească internațional. Totodată, au fost introduse noi motive acceptate:  • muncă
  • voluntariat
  • educație
  • motive medicale
  • părăsirea Angliei dacă nu locuiți în Anglia, călătoria voastră fiind temporară în această țară
  • accesul părinților cu copii care nu locuiesc în aceeași țară.

Noul formular este valabil pentru călătorii internaționale începând cu 29 martie 2021.

Știrea inițială: Din 8 martie 2021, autoritățile britanice vor solicita persoanelor care călătoresc în străinătate un formular prin intermediul căruia să specifice motivul pentru care se face călătoria în perioada de lockdown.

Trebuie să se completeze acest formular dacă se va călători în afara Angliei. Se aplică reguli diferite pentru călătoriile internaționale din Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor.

Nu trebuie completat acest formular dacă deplasarea are loc între statele din Mare Britanie, în Irlanda, în Channel Islands sau Isle of Man.

Formularul poate fi prezentat în format digital, direct de pe telefonul mobil sau prezentat pe hârtie. Acest formular va fi solicitat în aeroporturi, porturi, la vamă și e bine să existe dovezi care să susțină motivul sau motivele călătoriei.

Nerespectarea acestei măsuri poate fi considerată infracțiune și se poate aplica o amendă. Conform informațiilor existente, amenda va fi de 200 de lire dacă nu se prezintă acest formular la solicitarea autorităților.

Persoanele sub 18 ani sau cele aflate în incapacitate de a completa formularul nu trebuie să completeze acest formular. O va face adultul însoțitorîn numele respectivei persoane.

Motivele acceptate pentru călătoriile internaționale cu plecare din Anglia sunt cele profesionale, medicale, de familie, educaționale, voluntariat sau evenimente de genul nunți, botezuri, înmormântări. Pentru fiecare în parte există solicitări suplimentare care să dovedească motivul sau motivele menționate.

Mai multe informații despre motivele pe care le puteți enumera, condițiile și modalitățile prin care puteți părăsi Marea Britanie găsiți pe site-ul oficial.

Model declarație pentru călătorii internaționale cu plecare din Anglia în perioada de lockdown existentă

Conform actualelor restricții, Marea Britanie a blocat călătoriile în scop turistic. Doar cei ce călătoresc din motive specifice și esențiale de familie și muncă au foie să părăsească teritoriul britanic.

Dar până acum, nimeni nu verifica motivele deplasărilor cetățenilor peste hotare. Noul formular impus de autorități va ajuta la respectarea regulilor menționate mai sus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.