Oficial: Flybe a intrat în faliment! Flybe este prima companie aeriană răpusă de Coronavirus?

1 2.135

UPDATE 05 martie 2020 – 0ficial, Flybe a intrat în faliment, iar toată activitatea companiei a fost oprita. Compania Flybe nu poate asigura operarea zborurilor cu alți parteneri.

Începând cu 5 martie, Flybe a intrat în Administrare, în conformitate cu legea insolvenței din Marea Britanie. Din această cauză, toate operațiunile companiei Flybe au încetat cu efect imediat. Au fost afectate și zborurile operate de Stobart Air. Toate zborurile operate de cele 2 companii au fost anulate.

Pasagerii sunt sfătuiți să nu meargă la aeroport dacă au zboruri cu Flybe, doar dacă au reușit rerutarea pe alte zboruri operate de alte companii aeriene. Flybe nu asigură zboruri alternative pentru pasageri. Clienții sunt, de asemenea, sfătuiți să monitorizeze site-ul Autorității Aviației Civile pentru informații suplimentare (www.caa.co.uk).

Știrea inițială 04.03.2020 – În aceste momente, compania aeriană Flybe trece prin momente cumplite, fiind la un pas de faliment. Zborurile din această seară au fost anulate și avioanele consemnate la sol pe diferite aeroporturi din Marea Britanie.

Guvernul britanic a respins solicitarea companiei pentru un împrumut de 100 de milioane de lire. Totodată, vânzările de bilete au fost afectate semnificativ de epidemia cu noul coronavirus. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, vânzările au scăzut cu peste 40%.

Flybe in pragul falimentului

Problemele financiare sunt puse și pe seama taxelor de aeroport, care au ajuns la 13 lire pe zborurile interne. Oficialii Flybe au solicitat reducerea taxelor cu 50% și astfel, spun ei, nu ar mai fi avut nevoie de împrumutul de 100 de milioane de lire. Doar că această măsură ar putea fi luată abia în 2021, probabil mult prea târziu.

Este un moment critic pentru compania aeriană, pentru cei aproximativ 2000 de angajați, dar și pentru britanici. Flybe deține o flotă formată din aproximativ 70 de avioane, dintre care 54 sunt de tip Dash 8-400. Zboară pe 120 de rute, majoritatea fiind în Marea Britanie. Iar 88 dintre acestea nu au concurență. Multe dintre aeroporturile deservite sunt funcționale datorită operațiunilor desfășurate de Flybe. Mai multe regiuni din Marae Britanie ar putea rămâne fără conexiuni aeriene.

Anual, Flybe transportă aproximativ 9 milioane de pasageri, ceea ce înseamnă aproximativ 40% din traficul aerian intern în Marea Britanie. Rămâne de văzut ce vor decide autoritățile.

Vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.