blank

FAA nu ia măsuri împotriva avioanelor Boeing 737 MAX

0 627

Suntem la 3 zile de la tragicul accident aviatic al zborului ET302 Ethiopian Airlines, în care și-au pierdut viața 157 de persoane. Autoritățile aeronautice din întreaga lume au început să ia măsuri împotriva aeronavelor Boeing 737 MAX.

Primele, care au luat decizia de a consemna la sol aeronavele Boeing 737 MAX, au fost autoritățile din China și companiile aeriene asiatice.

Ulterior, Australia și Noua Zeelandă au decis sa interzică operațiunile aeronavelor 737 MAX în spațiul lor aerian.

Acestui demers global s-a alăturat și EASA (European Union Aviation Safety Agency), care a interzis operațiunile aeronavelor 737 MAX în spațiul aerian european.

FAA încurajează zborurile cu Boeing 737 MAX

Americanii sunt singurii care nu iau astfel de măsuri drastice împotriva avioanelor 737 MAX. FAA (Federal Aviation Administration) a menționat că nu există dovezi clare pentru a consemna la sol flota de avioane 737 MAX.

Ba mai mult, FAA acuză autoritățile internaționale de luarea acestor decizii de a interzice zborurile operate de avioanele 737 MAX. FAA menționează că nu a primit date clare care au dus la luarea acestor decizii.

În acest moment, peste jumătate din flota de avioane 737 MAX, care numără 370 de unități, este consemnată la sol.

Companiile aeriene americane continuă să zboare cu 737 MAX

Companiile aeriene din America de Nord au luat decizia de a continua zborurile cu acest tip de avion. Iar Boeing spune că, în ciuda celor 2 accidente tragice în care au fost implicate avioane 737 MAX, acest model este sigur.

Vă reamintim că accidentul de la Addis Abeba a avut loc la aproximativ șase luni după ce un 737 MAX 8 Lion Air a intrat în Marea Java la scurt timp după decolarea din Jakarta.

În opinia noastră, indiferent de cauzele accidentului, Boeing 737 MAX trece printr-o gravă criză de imagine. Este un avion nou, modern, tehnologizat, care oferă mari bătăi de cap piloților. Boeing s-a angajat să vină cu un update de soft și cu noi reguli operaționale pentru 737 MAX.

Din nefericire, 346 de persoane și-au pierdut viața în 2 tragice accidente aviatice, care au avut loc la scurt timp unul de altul. În ambele au fost implicate avioanele 737 MAX.

Oricât de mult încearcă Boeing să ne convingă cât de sigur e acest tip de avion, personal m-aș gândi de 2 ori înainte de a mă urca la bordul unui MAX. Cel puțin în această perioadă tensionată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.