blank

Aeronava Boeing 737 MAX 8 nu face parte din flota TAROM

0 1.529

Din cauza unor habarniști din presă, TAROM a fost nevoită să iasă cu un comunicat de presă prin care să anunțe și să clarifice că Boeing 737 MAX nu există în flota sa.

În acest moment, nu există companii aeriene românești cu acest tip de avion în flotă. În concluzie, directiva EASA nu afectează zborurile operate de TAROM și Blue Air.

Boeing 737 MAX 8 nu face parte din flota TAROM

Compania Națională TAROM operează o flotă formată din 25 de aeronave. Sunt avioane de tipul Boeing 737-300, 737-700 și 737-800, Airbus A318 și ATR 42/72. După cum se poate observa, TAROM nu are în operare, în prezent, modelul Boeing 737 MAX 8.

Compania TAROM este în permanență atentă la comunicările oficiale venite din partea autorităților și constructorilor de aeronave. Menține un dialog constant cu toate păriție implicate în asigurarea siguranței zborurilor.

Prin urmare, TAROM subliniază următoarele:

  • Directiva EASA de a suspenda  zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX-8 și 9 nu afectează compania TAROM, pentru că nu operează astfel de aeronave.
  • Aeronavele comandate de TAROM, de tip 737 MAX 8, sunt programate să intre în construcție la finalul anului 2021. Nu dorim, sub nici o formă, să speculăm asupra unor aparate de zbor care încă nu există.
  • TAROM așteaptă, cu interes, concluziile investigaților referitoare la tragedia din Etiopia.
  • Echipele tehnice TAROM și echipajele garantează siguranța totală a zborurilor companiei.

Deci ar fi bine să nu mai facem speculații pe ceva ce nu există. Cu siguranță Boeing va găsi o soluție pentru a remedia problemele de natură tehnică, iar viitoarele avioane 737 MAX vor fi mai sigure. Știm prea bine că aviația s-a dezvoltat și a devenit tot mai sigură de la un accident la altul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.