blank

EASA a suspendat operațiunile Boeing 737 MAX în Europa

2 635

În urma traficului accident aviatic al zborului ET302 Ethiopian Airlines, în care a fost implicat un 737 MAX 8, EASA (European Union Aviation Safety Agency (EASA)) a luat decizia de a suspenda toate zborurile avioanelor 737 MAX în spațiul aerian european.

Directiva a intrat în vigoare pe 12 martie 2019, la ora 19:00 UTC. Asta înseamnă că toate avioanele Boeing 737 MAX 8 și Boeing 737 MAX 9 sunt interzise în spațiul aerian european. Totodată, toate companiile aeriene europene, care au avioane 737 MAX, au fost nevoite să le mențină la sol.

EASA a suspendat operațiunile Boeing 737 MAX

În Europa, Boeing 737 MAX se regăsește în flotele transportatorilor LOT Polish Airlines, TUI, Icelandair, S7 Airlines, Corendon Airlines, AirItaly și Turkish Airlines.

Alte zboruri afectate sunt cele operate de FlyDubai. Transportatorul aerian low-cost din Dubai zboară frecvent cu 737 MAX 8 la București.

În prezent, TAROM și Blue Air nu au avioane 737 MAX în flotă, dar este adevărat că au plasat comenzi pentru acest tip de avion. Blue Air ar trebui să primească primele exemplare în acest an, iar TAROM ar putea primi acest tip de avion mult mai târziu. Menționăm că zborurile operate de aeronave 737 Next Generation sau Classic nu sunt afectate de directiva EASA.

Directiva impusă de EASA rămâne în vigoare până la noi informații cu privire la accidentul aviatic. Ancheta este în desfășurare și la ea iau parte oficiali Boeing, Ethiopian Airlines și NTSB.

Este prea devreme pentru a traege concluziile finale. Orice accident aviatic este anchetat pe diferite direcții, cauze și efecte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.