Boeing 737 MAX 8 Lion Air (PK-LQP) – primul MAX prăbușit

Astăzi, lumea aviației comerciale a fost zguduită de tragicul accident în care a fost implicat avionul Boeing 737 MAX 8 Lion Air (PK-LQP). Aeronava s-a prăbușit în mare, la puțin timp de la decolarea din Jakarta.

1 617

Debutul acesta de săptămână vine cu vești triste pentru lumea aviației comerciale. În această dimineață, aeronava Boeing 737 MAX 8 Lion Air (PK-LQP) s-a prăbușit în mare, la puțin timp de la decolarea din Jakarta.

La bord se aflau 189 de suflete, iar presa internațională anunță că nu există supraviețuitori. Avionul trebuia să opereze zborul JT610, pe ruta Jakarta – Pangkal Pinang. La manșă se aflau 2 piloți experimentați. Comandantul aeronavei avea peste 6000 de ore zburate, în timp ce copilotul avea peste 5000 de ore zburate.

Boeing 737 MAX 8 Lion Air (PK-LQP)

Din informațiile oferite de flightradar24, se pare că a existat o problemă în menținerea aeronavei pe traiectoria ascendentă. A existat o fluctuație de altitudine până la un maxim de 5450ft (1661 metri). Înainte de a pierde legătura cu turnul de control, piloții au solicitat să se întoarcă la Jakarta. Însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În primele ore ale dimineții, au fost găsite mai multe rămășițe ce aparțineau pasagerilor și părți mici din structura avionului. Însă anchetatorii cred că bucățile principale sunt la o adâncime de 30-40 de meteri. Au fost recuperate genți de mână, îmbrăcăminte, telefoane mobile, carduri de identitate și permis de conducere.

grafic-accident-aviatic-boeing-737-max-lion-air

Directorul executiv al companiei Lion Air a declarat că acest avion a avut nevoie de unele reparații tehnice în urma zborului anterior, iar remedierea s-a făcut conform manualului. Astfel, luni dimineață a primit aprobarea de zbor.

Putem spune că este primul 737 MAX prăbușit, iar avionul implicat era nou. A fost fabricat în 2018 și vrat pe 13 august 2018 către Lion Air. Conform informațiilor apărute în presa internațională, aeronava acumulase 800 de ore zburate.

În prezent există o anchetă, iar oficialii indonezieni au refuzat să facă speculații cu privire la factorii decisivi care au dus la prăbușirea aeronavei. Procesul de căutare continuă, focusul fiind pe găsirea componentelor principale ale aeronavei, recuperarea cadavrelor și a cutiilor negre. Cutiile negree pot desluși o mare parte din enigma producerii acestui accident.

Vom reveni cu amănunte!

Leave A Reply

Your email address will not be published.