blankblank

FAA amână certificarea noului avion Boeing 777X. Iată motivele!

0 1.046

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a anunțat că modelul 777X nu este încă pregătit pentru a primi certificarea și a avertizat compania Boeing că nu va certifica avionul până la mijlocul anului 2023.

Într-o scrisoare trimisă către Boeing, FAA a citat o serie de probleme în respingerea cererii producătorului de a emite o pregătire pentru autorizația de inspecție TIA. „Aeronava nu este încă pregătită pentru TIA”, a scris FAA, refuzând să aprobe „un TIA pe etape cu domeniu limitat, cu un număr mic de planuri de testare a zborului de certificare”. Scrisoarea, care nu fusese făcută publică anterior, menționează numeroase îngrijorări cu privire la lipsa datelor și lipsa unei evaluări preliminare a siguranței pentru ca FAA să le poată revizui.

„FAA nu va aproba nicio aeronavă decât dacă respectă standardele noastre de siguranță și certificare”, a declarat agenția duminică într-un comunicat. Boeing dezvoltă jetul widebody, o nouă versiune a aeronavei 777, începând din 2013 și se preconiza că va fi lansat pentru utilizarea companiilor aeriene, în 2021.

FAA nu va aproba nicio aeronavă decât dacă respectă standardele de siguranță și certificare.

Pe 30 aprilie, al doilea Boeing 777X a operat cu succes primul zbor. Căpitanul Ted Grady, pilot al proiectului 777X, și căpitanul Van Chaney, pilot șef 777 / 777X, au zburat timp de 2 ore și 58 de minute peste statul Washington.

Înmatriculat WH002, acesta este al doilea dintr-o flotă de patru avioane 777X, care sunt dedicate testelor la sol și în zbor. Programul Boeing 777X își urmează cursul. Planul de testare pentru 777X prezintă o serie cuprinzătoare de condiții la sol și în aer pentru a demonstra siguranța și fiabilitatea aerrdonavei.

Autoritățile de reglementare europene au declarat că vor supune modelul 777X unui control suplimentar, în urma problemelor înregistrate cu aeronavele 737 MAX, care au fost reținute la sol aproape 2 ani. După o lungă pauză, flota de avioane Boeing 737 MAX este din nou în aer. FAA (Administrația Federală a Aviației) a aprobat relurea zborurilor cu avioanele 737 MAX, în noiembrie 2020, pentru companiile aeriene aflate sub jurisdicția FAA. Ulterior și alte autorități teritoriale au emis acordul de reluare a zborurilor cu avioanele 737 MAX în Europa, Marea Britanie, Canada, Brazilia și Emiratele Arabe Unite. Nu este însă cazul în Asia, unde flota de avioane 737 MAX rămâne la sol. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.