blank

Românii pot călători în Insulele Canare în baza unui test negativ PCR / antigen sau adeverinței de vaccinare

0 1.260

Începând cu 21 iunie, Spania nu va mai solicita teste PCR la intrarea în țara, pe calea aerului. Începând cu data de 21 iunie 2021, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană NU mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid.

Rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/.

Însă aceste măsuri nu se aplică Insulelor Canare. Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță Insulele Canare (Tenerife / Grand Canaria / Fuerteventura) trebuie să prezinte la momentul sosirii la hotel un test tip PCR sau un test antigen, teste efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toate persoanele cu vârsta de peste 6 ani.

Sunt exceptate de la măsura prezentării testelor persoanele care prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care să rezulte că au avut COVID-19 în ultimele 6 luni. Detalii suplimentare, în limba spaniolă, pot fi consultate pe pagina de internet a guvernului regional Canarias.

Leave A Reply

Your email address will not be published.