Evoluţia Wizz Air în România în 2015: mai multe rute, mai multe aeronave

0 308

Wizz Air și-a continuat creșterea în România cu aproape 16% mai mulți pasageri transportați față de 2014. Totodată, compania și-a extins numărul de rute și a adăugat noi aeronave bazelor din țară, pentru a răspunde cererii în creștere. Wizz Air a transportat peste 4,5 milioane de pasageri din/spre România, o creştere accentuată comparativ cu 2014 (3,9 milioane pasageri transportaţi).

“Pasagerii care călătoresc spre și din România continuă să fie receptivi la zborurile cu tarife scăzute ale Wizz Air”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air. “Creșterea s-a resimțit la nivelul tuturor categoriilor de clienți din România, fie că este vorba de aducerea împreună a familiilor care lucrează în afara țării, de transportul turistilor care vizitează această țară frumoasă sau de oferirea de frecvențe crescute către orașele importante din Europa de Vest pentru călătorii în scop de afaceri.”

Citiţi: Wizz Air a transportat 100 de milioane de pasageri

Unul dintre evenimentele importante din 2015 a fost anunțul bazei de la Iași, care va deveni a 23-a bază operațională Wizz Air, începând cu luna iulie 2016. Rute noi Wizz Air cu plecare din Iaşi: Bologna (BLQ), Larnaca (LCA), Roma Ciampino (CIA), Tel Aviv (TLV), Catania (CTA).

Cele mai noi rute Wizz Air anunțate sau a căror operare a început în 2015 includ București – Glasgow, Birmingham și Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield și o destinație complet nouă, Berlin. Cele mai noi rute din Iași sunt către Bologna, Larnaca, Roma și Tel Aviv.

În martie, Wizz Air a adăugat un nou zbor de la cel de-al 8-lea aeroport din România, pe ruta Constanța – Londra Luton. O nouă rută de la Tîrgu Mureș spre Karlsruhe/Baden-Baden a fost anunțată în noiembrie, care se adaugă noilor rute spre Dortmund, Frankfurt Hahn și Munchen-Memmingen.

În prezent, Wizz Air oferă 107 rute spre 16 ţări, din 8 aeroporturi din România.

În 2015, în toată reţeaua, Wizz Air a avut o creştere cu aproape 22 de procente în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, de la 15,8 milioane în 2014, la 19,2 anul trecut.

„Am descoperit în rețeaua Wizz Air oameni care analizează diferiți factori când aleg o companie de transport aerian pentru a le fi parteneri, dar principalul motiv, care rămâne constant, este dat de tarifele reduse”, spune Varadi.

Compania a avut şi alte repere demne de menţionat în 2015, incluzând listarea la London Stock Exchange (IPO), dar şi comanda importantă pentru 110 aeronave Airbus A321neo, ceea ce va acorda Wizz Air şi mai multă flexibilitate pentru a gestiona cererea pentru călătorii (livrările aeronavelor vor avea loc între 2019 şi 2024). De asemenea, Wizz Air a adoptat o nouă identitate vizuală, dar şi o grafică nouă de aeronave tocmai pentru a reflecta aşteptările de călătorie în schimbare ale clienţilor.

Noile servicii introduse în 2015 includ locuri alocate, îmbunătăţirea serviciului de prioritate la îmbarcare, care acum oferă posibilitatea unui mic bagaj de mână extra, şi o nouă categorie de tarife Plus Fare care beneficiază de un bagaj de cală de 32 de kg, un bagaj mare de cabină, prioritate la îmbarcare şi check–in în aeroport.

Wizz Air a anunţat semnarea unui nou contract cu Lufthansa Technik Maintenance International (LTMI) pentru furnizarea de servicii curente de mentenaţă pentru bazele din București, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureş, Timişoara şi Craiova.

VIDEO: Aplicarea noului livery Wizz Air pe o aeronavă Airbus A320

În noiembrie, Wizz Air a devenit prima companie low-cost care operează cu aeronave A321ceo cu 230 de locuri. Această schimbare reduce costurile de exploatare deja scăzute, ceea ce înseamnă că Wizz Air poate să ofere tarife mici pasagerilor. Wizz Air o să înceapă să opereze cu noua aeronavă A321ceo în România anul acesta.

Recent, Wizz Air a fost numită de către Air Transport World cea mai valoroasă linie aeriană a anului (Value Airline of the Year) pentru succesul său din 2015.

În 2015, site-ul AirlinesTravel.ro (reprezentat de Sorin) a zburat la Nurnberg şi la Londra. Am fost invitaţi de Wizz Air pentru a “testa” primul A321ceo Wizz Air).

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.