Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

(Video) Bucureşti – Nürnberg cu Wizz Air – aterizarea la Nürnberg

2 1.187

În perioada 28-31 mai 2015, la invitaţia Organizaţiei Germane pentru Turism, am fost într-o călătorie la Nürnberg şi Coburg. Zborurile Bucureşti – Nürnberg – Bucureşti au fost operate cu Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală și de Est.

Pentru mine au fost primele zboruri cu Wizz Air şi am rămas cu amintiri frumoase, peste aşteptări. În ciuda unor critici aduse de mulţi pasageri, zborurile au fost liniştite şi plăcute din toate punctele de vedere. Este adevărat că Wizz Air este o companie low-cost, dar acest lucru nu înseamnă că au preţuri mai mici mereu. Din punctul meu de vedere, low-cost înseamnă mai puţine servicii în pachetul de bază al biletului, urmând ca fiecare să plătească servicii suplimentare în funcţie de nevoi. Low-cost mai înseamnă şi operarea unor zboruri pe aeroporturi secundare, unele dintre acestea fiind amplasate la distanţe considerabile de oraşele de interes. Însă acest lucru nu s-a aplicat în cazul aeroportului din Nurnberg, acesta fiind la 5 Km de centrul oraşului.

Airbus-A320-Wizz-Air-Nurnberg

Am decolat la 19:25 din Bucureşti şi am aterizat pe singura pistă a aeroportului Albrecht Dürer, Nürnberg, în jurul orei 20:40, la fix pentru a prinde un apus de poveste.

Zborul de retur a decolat de la Nurnberg cu puţină întârziere, dar a fost un caz izolat. Conform orarului, avionul decolează la 21:10 de la Nurnberg şi aterizează la Bucureşti în jurul orei 00:20.

Airbus-A320-Wizz-Air-Nurnberg-1

În urma acestor zboruri şi nu numai, am rămas cu două întrebări şi încerc să le găsesc răspunsurile. Din mai, Wizz Air a introdus biletele cu loc. Eventual puteţi să vă schimbaţi locul prin plata unei taxe cuprinsă între 1 EURO şi 23 EURO, în funcţie de rând, poziţie, spaţiu etc. Şi acum întrebarea: Dacă totul este atât de clar, de ce oamenii formează cozi interminabile la biroul de îmbarcare, uneori cu mult înainte de a începe îmbarcarea?

A doua întrebare ţine de aplauze, un gest pe care l-am întâlnit pe mai multe zboruri. De ce lumea aplaudă la aterizare?

Revenind la zborurile Bucuresti – Nürnberg – Bucureşti, serviciile de la bord au fost ok, aşa cum mă aşteptam pe zborurile low-cost. Ţinând cont că în preţul biletului nu sunt servicii de catering incluse, plătiţi ceea ce consumaţi. Preţurile mi s-au părut ok: 1 EURO un baton de ciocolată, 2 EURO un corn, 3 EURO o cafea, 4-5 EURO un sandwich, sucurile pe la 2 EURO, alte tipuri de băuturi au preţuri cuprinse între 3 şi 6 EURO.

Despre locuri şi dimensiuni, eu am fost mulţumit. Am 1.80 metri înălţime, aşa că pot sta liniştit pe un scaun de low-cost. Pot spune că am avut spaţiu suficient la picioare, loc să nu mă lipesc de vecinul de scaun, a fost o experienţă asemănătoare cu cea trăită la Economy Class de la Lufthansa.

Sfat: Am văzut că majoritatea problemelor apar la îmbarcare. Nu sunt respectate dimensiunile la bagaje, ori sunt prea grele, nu se respectă numărul bagajelor de cabină etc. Chiar eu am experimentat o astfel de situaţie şi am avut nevoie de puţin ajutor din partea colegilor. Însă am înţeles foarte bine politica Wizz Air şi recunosc că nu am ce obiecta.

Din experienţa mea, nu veţi avea probleme la îmbarcare dacă respectaţi politica de operare a companiei aeriene. Respectaţi greutatea şi dimensiunile bagajului de cabină şi urcaţi în avion fără să vă „certaţi” cu cei de la poartă. Unele companii sunt mai permisive, însă altele sunt mai drastice şi vor respectarea regulilor de la bord aşa cum sunt specificate. Înainte să zburaţi cu un anumit operator aerian, este bine să vă documentaţi şi să vedeţi ce aveţi voie şi ce nu aveţi voie să luaţi cu voi, cum sunt numerotate bagajele de cabină, verificaţi greutatea etc.

Închei prin a vă anunţa că Wizz Air schimbă orarul zborurilor Bucureşti – Nürnberg – Bucureşti. Începând cu luna august, zborurile nu vor mai fi operate seara. Eu mereu aleg zborurile de seara sau dimineaţă pentru că vreau să mă bucur de zile full la destinaţie. Cele de prânz nu prea sunt avantajoase.

Noul orar al zborurilor Bucureşti – Nürnberg – Bucureşti:

W6 3101: Bucureşti 11:30 – 12:45 Nuremberg
W6 3102: Nuremberg 13:15 – 16:25 Bucuresti

Despre experienţa în Nurnberg şi Coburg vă voi povesti într-un alt articol!

Leave A Reply

Your email address will not be published.