EasyJet și Aegean Airlines au primit 4 stele COVID-19 Airline Safety Rating de la SkyTrax

0 545

În vremea pandemiei, SkyTrax se adaptează și a lansat clasamentul COVID-19 Airline Safety Rating. Sunt acordate certificate și se fac clasificări după modul în care sunt aplicate normele de siguranță și igienă în vremea pandemiei. Sunt analizate aeronavele, serviciile în avion, dar și aeroporturile și serviciile la sol.

British Airways si Lufthansa au fost primele companii din lume cu certificat COVID-19 Safety Rating și au primit 4 stele. Următoarele pe listă sunt EasyJet și Aegean Airlines.

EasyJet și Aegean Airlines au primit 4 stele COVID-19 Airline Safety Rating

În cazul Aegean Airlines, auditul se bazează pe operațiunile lor de la Aeroportul Internațional Atena. În cazul easyjet, SkyTrax a analizat serviciile și operațiunile de la Aeroportul Londra Gatwick.

Skytrax subliniază că, deși câteva câteva servicii oferite de companiile aeriene low-cost pot fi catalogate ca fiind slabe (cum ar fi furnizarea de șervețele umede gratuite, igienizant etc.), nu se așteaptă ca aceste facilități suplimentare să fie furnizate de majoritatea companiilor aeriene. Ceea e a dus la eliminarea lor din sistemul de evaluare pentru a nu influența clasamentul COVID-19 Airline Safety Rating.

Auditul se bazează pe standardele de siguranță a sănătății IATA, ghidul ICAO CART și recomandările OMS în vremea pandemiei de COVID-19.

Companiile cu 4 stele COVID-19 Airline Safety Rating îndeplinesc măsurile de siguranță și igienă: contacul cu pasagerii este minim; sunt respectate protocoalele de distanțare fizică în procesul de îmbarcare / debarcare / check-in. Aeronavele sunt igienizate frecvent cu tehnologie UV.

Majoritatea serviciilor de la bordurile aeronavelor sunt adaptate la pandemia de COVID-19. Același lucru putem spune despre serviciile oferite la sol în hub-urile principale ale acestor companii aeriene.

Totodată, organizațiile din aviație (de exemplu IATA) și marii producători de aeronave (Airbus, Boeing și Embraer) au făcut studii și au concluzionat că riscul de a te infecta de COVID-19 în avion este extrem de redus. Toate măsurile de siguranță și securitate, măsurile de igienă și implementarea directivelor OMS au făcut ca avionul să rămână cel mai sigur mijloc de transport chiar și în vremea pandemiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.