British Airways si Lufthansa sunt primele companii din lume cu certificat COVID-19 Safety Rating.

1 791

British Airways și Lufthansa sunt primele companii aeriene din lume care au obținut certificarea COVID-19 Airline Safety Rating de la Agenția Internațională de Rating al Transportului Aerian Skytrax.Ambele companii aeriene au obținut 4 stele în ceea ce privește siguranța în vreme de pandemie la bordul aeronavelor. Evaluarea COVID-19 acoperă riscurile potențiale ale clienților, dar și elementele de pe aeroport sau din interiorul avioanelor.

Investigațiile detaliate și analizele eficacității și consecvenței măsurilor pe care le-au pus în aplicare pentru a asigura implementarea măsurilor de siguranță și igienă COVID-19 au demonstrat că se află la cele mai înalte standarde.

Analizele au fost efectuate in hub-ul British Airways de la Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow din Londra și în hub-ul Lufthansa de la Terminalul 1 al Aeroportului din Frankfurt.

Auditul încorporează recomandările relevante din “Lista de verificare a standardelor de siguranță a sănătății IATA”, din “Ghidul ICAO CART” și având la bază recomandările OMS.

4 stele la standardele de siguranță COVID-19 pentru British Airways și Lufthansa

Sunt verificate elemente ale tehnologiei contactless, deservirea pasagerilor, protocoale de distanțare socială la check-in, procesul de îmbarcare, dar și procesul de debarcare.

Lounge-urile companiilor aeriene sunt igienizate, permit distanțarea socială și dispun de sisteme de livrare sigure pentru alimente și băuturi.

Curățenia la bord și în cabină se face utilizând tehnici de igienizare UV și tratamente de dezinfectare evaluate științific. Majoritatea sistemelor de servicii pentru catering sunt adaptate pentru această perioadă de pandemie, contactul dintre pasageri și echipaj fiind aproape inexistent, totodată fiind create măsuri sporite de siguranță alimentară.

Ca parte a analizei, Skytrax utilizează testarea ATP pentru a măsura contaminarea suprafețelor în zonele cu atingere ridicată din aeroport și în aeronave. Sistemele ATP nu detectează virusul în mod direct, dar poate detecta prezența unor reziduuri biologice.

Având în vedere că echipele Skytrax trebuie să verifice o varietate de zboruri pentru a evalua standardele fiecărei companii aeriene, ratingul acordat companilor aeriene ține cont de restricțiile de călătorie ale fiecărei țări.

După evaluările efectuate de către Skytrax în Europa, urmează verificarea companiile aeriene din Orientul Mijlociu și America de Sud, iar la sfârșitul anului vor începe verificările companiilor din Asia și America de Nord.

Aceste evaluări fac parte din programul Skytrax Travel Safety.

Leave A Reply

Your email address will not be published.