Lilium, prima companie de taxi aerian, isi deschide hub in SUA (video)

0 930

Lilium, o companie de “flying taxi” din Germania, a anunțat că va deschide primul hub în Orlando, Florida, și aproximează că primii clienți vor fi deserviți începând cu anul 2025.


“Vertiport-ul” va consta aproximativ 25 de milioane de dolari și va fi construit în apropiere de Lake Nona. Va fi un complex de peste 5000 de metri pătrați, iar compania dezvoltatoare va fi Tavistock Development Company, originară din Bahamas.

Lilium a ieșit pe piață pentru prima dată în 2017 cand a anunțat efectuarea testelor de zbor pentru prototipul cu 2 locuri. Doi ani mai târziu, compania a început testarea prototipului cu 5 locuri, „Lilium Jet”.

“Avionul” va avea o autonomie de 300 kilometri și viteza maximă de 300 km/h.

Costul de producție este de 10 ori mai mic față de cel al unui elicopter.

Proiectul va avea doar finanțare privată. În acest an, compania a obținut fonduri de peste 375 de milioane de dolari. Unul dintre investitori este Baillie Gifford, firma scoțiană de management, care este și al doilea shareholder Tesla, după Elon Musk.

Deschiderea companiei va crea peste 100 de noi locuri de muncă, iar hub-ul va genera venituri pentru oraș de peste 1.7 milioane de dolari, în primii 10 ani, conform estimărilor.

De asemenea, Primăria din Orlando va scuti compania de plata taxelor de peste 800.000 de dolari, în primii 9 ani.

Pe piață sunt peste 100 astfel de proiecte: Joby Aviation, Volocopter, Ehang, și Wisk Aero, create de Hyundai, Toyota, Airbus, Boeing și Bell (în parteneriat cu Uber).

Leave A Reply

Your email address will not be published.