blank

După 15 mai nu va mai fi stare de urgenta in Romania. Vom putea zbura?

14 27.244

Astăzi, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a ieșit public și a anunțat că nu va mai prelungi starea de urgență în România. Deci după 15 mai nu va mai fi stare de urgență în România. Dar asta nu înseamnă că vom scăpa de restricții și reguli. Se va instaura starea de alertă.

Îl cităm pe domnul Klaus Iohannis: ”Începând din 15 mai, starea de urgență nu va mai fi prelungită. Însă, pentru a ține epidemia sub control, vom intra într-o așa-numită stare de alertă. Din 15 mai, se vor redeschide, în condiții speciale de distanțare și de igienă, cabinetele stomatologice, saloanele de îngrijire personală și muzeele.

De asemenea, cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise și în mijloacele de transport public în comun. Deplasările în interiorul localității se vor putea face fără declarații pe proprie răspundere, dar vor fi restricționate în afara localității, cu câteva excepții – dacă sunt în interes de serviciu, pentru probleme medicale și pentru sport individual, de exemplu mersul cu bicicleta.

Măsurile de relaxare vor fi luate gradual, aproximativ din două în două săptămâni, pentru că situația nu s-a îmbunătățit încă, iar epidemia nu a trecut. Trebuie să fim foarte responsabili și să avem foarte mare grijă în continuare!

Vom putea zbura după data de 15 mai?

Dar pe noi ne interesează foarte mult să călătorim, să zburăm. Vom putea zbura după data de 15 mai? În teorie, se va putea zbura. Ordonanța militară 10 a suspendat zborurile până pe 14 mai, adică pe durata stării de urgență.

În practică încă nu există un raspuns cu subiect și predicat. Nu știm dacă și în ce condiții se va putea zbura din / spre România. Companiile aeriene Wizz Air, Blue Air, Ryanair și TAROM au activat în sistem zboruri după data de 14 mai.

Dar trebuie văzut și în ce condiții vom putea călători spre diferite destinații din Europa. Austria, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și multe altele au început să relaxeze restricțiile impuse cetățenilor. Cu toate acestea, multe țări se gândesc să adopte ideea de a solicita buletin de analize pentru COVID-19. În aeroportul din Viena se vor face teste de COVID contra cost, iar prețul va fi de 190 euro.

Totodată, multe companii aeriene au anunțat deja măsuri speciale de sănătate și siguranță. Masca devine obligatorie in avion. Și, așa cum a anunțat Președintele, masca va fi obligatorie și în România după data de 15 mai. Încă sunt discutate regulile și restricțiile pentru călătoriile cu avionul în vremea pandemiei de COVID-19.

Noi vă recomandăm să fiți prudenți și să vă documentați temeinic dacă vă plănuiți călătorii din / spre România. Noi vom anunța și vom publica informațiile din surse oficiale și pe canale verificate. Sperăm, ca și voi, să putem zbura cât mai repede și în siguranță.

14 Comentarii
 1. Floris says

  Buna ziua. Am bilet spre Romania pe 15 Mai, intrebarea mea este urmatoarea cand ajung in tara trebuie sa stau in izolare timp de 2 saptamani? Multumesc.

  1. Sorin Rusi says

   Inca nu s-a finalizat lista prevederilor pentru perioada de dupa 15 mai. Asteptam deciziile guvernului si atunci aflam cu totii ce implica aceste calatorii si in ce conditii se pot face.

 2. EUGEN ISCIUC says

  buna seara am si o rugăminte multi romani vor sa vina acasa si multi incep munca cum ar fi in mare britanie asteptam prea mult daca nu se decide cu zborurile sunt anulate ne putem pierde munca pentru ca nu stim nici noi ce este de facut eu a-si vrea sa plec pe data de 15 mai ca pe 16 mai imi incep munca am stat prea mult in romania ce este de facut acolo am casa am locul de munca acolo am viata mea aici am venit sa imi vad familia din romania mi sa anulat 3 bilete de avion nu este corect nu mai am ce sa fac aici am rămas si fara bani

  1. Sorin Rusi says

   Nu decidem noi si nici companiile aeriene nu au puterea sa decida singure ce va fi dupa 15 mai. Totul tine de autoritati, de cum evolueaza pandemia in EUROPA. Asteptam si noi, ca si dumneavoastra, sa vedem noile masuri pentru perioada de dupa 15 mai. Personal, va inteleg dorintele si grijile, dar ce putem face?

 3. Florin says

  Buna ziua!Se stie ceva de zborurile wizz air bucuresti – malaga?Avem bilete pe 16 mai,dar stam cu teama ca se vor anula din nou!
  Va multumim!

  1. Sorin Rusi says

   Nu se stie nimic si suntem sceptici cu privire la zborurile dintre Romania si Spania. Asteptam si noi sa vedem ce decid guvernele celor 2 tari.

 4. Sonia says

  Nu se spune încă nimic legat de carantina după data de 15 mai, probabil se face tot anul carantina asta înseamnă că nu mai putem veni în România. Se pare ca este unica tara din lume unde sunt reguli atât de stricte.

  1. Sorin Rusi says

   Nu se spune pentru ca nu se stie inca nimic ce va fi dupa 15 mai. Presedintele Iohannis a anuntat ca nu mai prelungeste starea de urgenta, dar va fi stare de alerta. Si acum guvernul stabileste noile reguli. Cu RABDARE, vom afla ce va fi si cum va fi

 5. Pintea says

  S-a aflat ceva ? Am bilet din Madrid Spre CLuj in data de 15 mai, trebuie sa ma intorc acasa . Aici nu mai pot ramane, am lucrat si proiectul meu s-a incheiat . Multumesc !

 6. Novac Mariana says

  Buna ziua, dupa data de 15 mai se poate face rezervare pentru Bergamo-Italia-Timisoara,se va da drumul la zboruri wizz air-Timisoara?Multumesc

  1. Sorin Rusi says

   Nu se stie inca nimic din ce va fi dupa 14 mai. Guvernul va stabili zilele acestea ce va fi si cum va fi dupa 14 mai. Mai asteptati vreo 2 zile…Noi anuntam imediat ce avem vesti.

 7. Rebeka says

  Buna ziua, dupa data de 15 mai se poate zbura dinspre Norvegia catre Romania de catre pasageri care nu au cetatenie Romana? Mentionez faptul ca biletul deja este achizitionat: Oslo- Bucuresti, Bucuresti-Cluj-Napoca. Va multumesc frumos!

Leave A Reply

Your email address will not be published.