blank

Aeroportul din Hong Kong implemează roboți autonomi de curățenie și cabine de dezinfectare (Video)

0 1.062

Pandemia de coronavirus a pus la pământ toată industria aviatică. Pe lângă companiile aeriene afectate, au avut de suferit și aeroporturile. Milioane de zboruri anulate, mii de avioane reținute la sol, sute de milioane de turiști afectați. Iar aeroporturile au devenit parcări pentru avioane.

În efortul colectiv de a relua zborurile pe scară largă, aeroporturile testează tot felul de tehnologii pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Aeroporturile și companiile aeriene implementeaza noi măsuri de siguranță și sănătate.

Aeroportul din Viena poate testa la cerere pasagerii de pe ambele fluxuri (plecări / sosiri). Pretul unui test COVID-19 este de 190 EURO / 209 $. Cei ce ajung la Viena nu mai sunt nevoiți să stea în izolare 14 zile dacă rezultatul testului de COVID-19 este NEGATIV.

Însă ne-a atras atenția aeroportul din Hong Kong. Autoritatea aeroportuară Hong Kong (AA) aplică cele mai noi tehnologii de dezinfectare și igienizare. Inclusiv roboți autonomi de curățare și cabine pentru dezinfectare individuală.

Robotul inteligent se poate mișca autonom. Are sterilizator cu lumină ultravioletă și sterilizator de aer. Își desfășoară activitatea în toaletele publice și în zonele cheie din clădirea terminalului. Robotul poate elimina până la 99,99% din bacteriile și virusurile existente în zona sa. Inclusiv aerul și suprafețele obiectelor pot fi sterilizate în doar 10 minute.

Aeroportul Internațional Hong Kong (HKIA) este primul din lume în care a fost pusă în funcțiune o cabină „CLeanTech”. În teorie, aceasta poate dezinfecta hainele și corpul uman de virusuri și bacterii. Procesul durează 40 de secunde, timp în care este luată și temperatura.

Trăim în era vitezei și suntem mereu înconjurați de tehnologie. Deci hai să o folosim eficient și în lupta împotriva noului coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.