Despre călătoriile și vacanțele programate în vremea pandemiei de COVID-19. Să ne setăm corespunzător așteptările.

0 2.998

Suntem la început de iulie 2020 și pandemia de COVID-19 încă se desfășoară în multe țări și regiuni din toată lumea. Majoritatea țărilor au depășit punctul critic al primului val de pandemie, dar pandemia nu va fi eradicată până când nu va exista un vaccin sau un tratament cu eficiență 100%.Am stat blocați în case vreme de 2-3 luni, în funcție de deciziile autorităților din fiecare țară, regiune, continent. Acest lucru a fost necesar pentru a preveni infectarea unui număr foarte mare de persoane, ceea ce ar fi dus la blocajul sistemelor de sănătate din toată lumea. Și nu cred că vrem să ajungem la loteria vieții, unde se decide cine trăiește și cine nu va mai primi o șansă.

Despre călătoriile și vacanțele programate în vremea pandemiei de COVID-19.

De aproximativ o lună, România a început să relaxeze măsurile instaurate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. S-a făcut un plan pe mai multe etape și s-a trecut la acțiune cu marjă la 2 săptămâni. Evident, trebuie să învățăm să trăim cu ideea că noul coronavirus își face simțită prezenta printre noi și trebuie să luăm măsurile de bază pentru protecție.

Trebuie să purtăm masca pentru a-i proteja pe cei din jur față de noi. Dacă toți oamenii ar purta măști, răspândirea ar fi mai anevoioasă și șansele de infectare ar scădea simțitor. Da, masca este pentru a preveni, nu pentru a te feri. Și chiar dacă tu crezi că nu ai nimic, gândește-te că poți fi asimtomatic și să transmiți virusul celor apropiați. Poartă mască în spațiile închise, în locurile aglomerate, în interacțiunea cu oamenii! La care se adaugă o igienizare mai bună a mâinilor, inclusiv folosirea unui gel dezinfectant. Și evitați zonele aglomerate!

Acum, odată cu relaxarea, tot mai multe țări au deschis și turismul. Până la urmă trebuie să trăim, să ne mișcăm, să menținem industriile active, oricare ar fi ele. Evident, cu aplicarea măsurilor de siguranță și prevenție.

Și ajungem la călătoriile și vacanțele programate în aceste vremuri tulburi, cu pandemia activă și cu noul coronavirus ”mișunând” printre noi. Iar ideea articolului este aceea de a vă recomanda un singur lucru ”Setați-vă corespunzător așteptările”.

Setați-vă corespunzător așteptările

Asta înseamnă că orice e posibil. În funcție de evoluți sau involuția pandemiei, pot apărea noi reguli și restricții sau se pot relaxa măsurile de prevenție. Companiile aeriene pot oricând anula sau relua zboruri în funcție de deciziile guvernamentale. Guvernele țărilor pot oricând luat decizii și impune noi măsuri sau restricții. La fel de bine, pot oricând să relaxeze măsurile de prevenție.

Companiile aeriene sunt nevoite să-și ajusteze programale operaționale (numărul de zboruri sau rutele) în funcție de restricțiile și regulile impuse de autorități, în funcție de cererea și oferta din piață. Deci nu vă mai panicați atunci când vedeți că un zbor s-a anulata sau a suferit modificări de orar. Tratați situația corespunzător. Aveți alternative, profitați de ele. Știu, e neplăcut să rămâneți cu banii blocați, să nu știți cum și când se va zbura. Dar așa se întâmplă în perioadă de pandemie. Nimic nu va mai fi la fel ca în periaoda pre-COVID-19.

Informați-vă și documentați-vă corespunzător despre zboruri și călătorii

Verificați și lista verde a țărilor UE considerate sigure. Informați-vă și documentați-vă corespunzător despre călătoriile și vacanțele pe care doriți să le faceți. Totodată, nu uitați că mai multe țări au impus noi reguli de călătorie pentru cetățenii din România.

Respectați regulile impuse de autoritățile din țările de destinație

Dacă veți pleca în vacanțe prin Bulgaria și Grecia, respectați regulile impuse de autorități. Când intrați în Bulgaria, completați corespunzător acel formular necesar. Dacă vreți să călătoriți în Grecia, completați formularul electronic, acceptați testul de COVID-19 dacă vă este cerut acest lucru. Asta e, nu aveți alternative. Acceptați realitatea și bucurați-vă de vacanță așa cum se poate în vremea pandemiei de COVID-19.

Setați-vă ideea că nimic nu mai este ca în vremurile trecute. Că totul se poate schimba de la o zi la alta, că regulile și restricțiile pot fi aplicate sau ridicate rapid, chiar și peste noapte. Dacă vă setați corect aceste gânduri / așteptări și dacă vă asumați acțiunile, atunci cu siguranță nu veți mai fi surprinși de ce se va întâmpla pe durata călătoriei sau pe perioada vacanței.

Călătorie plăcută! Relaxați-vă! Călătoriți responsabil și prudent!

Leave A Reply

Your email address will not be published.