blank

Călătorești cu mașina sau avionul în Grecia? Ține cont de aceste informații!

1 1.404

Începând cu 1 iulie, Grecia aplică noi reguli de călătorie pentru cei ce doresc să treacă frontiera statului elen.

Completează formularul electronic Passenger Locator Form

Începând cu data de 1 iulie 2020, toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form). Prin intermediul acestuia se poate asigura evidența electronică a celor care călătoresc în Grecia.

După completare, solicitanții vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităților de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen.

Formularul este disponibil în limba engleză la adresa travel.gov.gr. Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție (purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor) și de distanțare socială.

Pot fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu Covid-19. Persoana testată trebuie să aștepte, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic, rezultatul testului. Refuzul efectuării testării se sancționează cu amendă în cuantum de 500 euro.

Intrarea și ieșirea din Grecia pe cale terestră

Totodată, în perioada 1-15 iulie, intrarea pe teritoriul Greciei este permisă DOAR pe la punctul de frontieră KULATA – PROMACHONAS.

Ieșirea de pe teritoriul Greciei se poate face prin punctele de frontieră terestră:

  • EVZONI (KILKIS) – BOGORODITSA (MACEDONIA DE NORD)
  • PROMACHONAS (SERRES) – KULATA (BULGARIA)
  • NIMFAIO (KOMOTINI) – MAKAZA (BULGARIA)

Aeroporturile din Grecia sunt deschise

Începând cu 1 iulie, Grecia a deschis toate aeroporturile, inclusiv cele de pe insule. Asta a facilitat reluarea zborurilor charter din Timișoara spre Rhodos, Skiathos și Creta. Tot de la 1 iulie, au fost reluate zborurile charter de la Cluj spre CorfuCreta-HeraklionCreta-ChaniaSkiathos şi Zakynthos.

Totodată, vă anunțăm că TAROM va relua zborurile București – Salonic și crește frecvența zborurilor pe ruta București – Atena. Și Aegean Airlines va opera 4 zboruri săptămânale pe ruta București – Atena.

Dacă aveți planificată o vacanță în Grecia, călătoriți cu încredere și respectați toate regulile și măsurile impuse de statul elen. Acestea fiind spuse, călătorie plăcută!

Leave A Reply

Your email address will not be published.