blank

Cuba pregătește redeschiderea țării pentru turiștii internaționali, din 15 noiembrie

0 421

Cuba pregătește redeschiderea treptată în turism, începând cu 15 noiembrie, când estimează că peste 90% din cei 11.2 milioane de locuitori vor fi complet vaccinați cu cele trei doze de vaccinuri COVID-19 elaborat de instituțiile științifice de pe insulă. Ministerul Turismului (Mintur) a făcut acest anunț, explicând că măsurile și protocoalele de igienă sanitară care au fost stabilite pentru sosirea călătorilor vor fi relaxate.

Protocoalele vor fi axate pe monitorizarea pacienților simptomatici și preluarea temperaturii. Testul PCR nu va fi necesar la sosire și certificatul de vaccinare prezentat de pasageri va fi recunoscut, deși testele COVID vor fi efectuate aleatoriu. Redeschiderea industriei de turism intern va începe treptat, în conformitate cu indicatorii epidemiologici ai fiecărei regiuni a țării.

În prezent, autoritățile cubaneze de sănătate avansează într-un program masiv de vaccinare la sfârșitul căruia prevăd că întreaga populație aptă să fie imunizată va fi vaccinată cu cel puțin o doză din vaccinurile Abdala, Soberana 02 și Soberana Plus – toate create în Cuba.

Până la jumătatea lunii noiembrie, când se așteaptă să înceapă redeschiderea turismului, autoritățile cubaneze prevăd că vor imuniza 92.6% din cele 11.2 milioane de locuitori de pe insulă – inclusiv populația până în 18 ani.

După ce a restricționat călătoriileinternaționale începând cu 24 martie 2020, o decizie din octombrie 2020 a anunțat redeschiderea aeroporturilor. Totuși, după această decizie, numărul de cazuri a crescut din nou – în mare parte din cauza nerespectării protocoalelor de izolare pentru călători, iar ei au luat alte măsuri mai drastice.

În acest moment, insula solicită călătorilor să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosire, la care se adaugă un alt test efectuat la sosirea în țară. În plus, toți cei care ajung pe teritoriul cubanez, atât străini, cât și rezidenți cubanezi, sunt obligați să stea în carantină pentru 7 zile. Din acest motiv, începând din luna ianuarie, zborurile din Statele Unite, Mexic, Panama, Bahamas, Haiti, Republica Dominicană și Columbia au fost reduse la minimum.

Cuba trece -în prezent – de cel mai grav focar al pandemiei, în ultima săptămână înregistrându-se între 6.000 și aproape 10.000 de infecții pe zi cu o medie de 80 de decese zilnic. Astfel, Cuba este una dintre țările cu cea mai mare incidență a coronavirus în America Latină.

Leave A Reply

Your email address will not be published.